Recept

Pindakaas jam kruimelkoeken

Pindakaas Jam kruimel koeken
Pindakaas jam kruimelkoeken
Pindakaas jam kruimelkoeken
Pindakaas jam kruimelkoeken
Pindakaas jam kruimelkoeken

Pindakaas en jam, één van de bekendste combinaties uit de Amerikaanse keuken. Vaak worden deze twee ingrediënten samen gegeten op een broodje. Hoewel wij daar zelf niet zo’n fan van zijn, vinden wij de combinatie in baksels dan wel weer erg lekker. Deze heerlijke pindakaas jam kruimelkoeken zijn hier een voorbeeld van. De pindakaas maakt de koeken lekker smeuïg en heeft een hartige, zware smaak. De jam daarentegen zorgt voor een frisse, zoete tegenhanger. Bovendien zijn de kruimels bovenop de koeken fantastisch lekker. Voor dit recept hebben wij gebruik gemaakt van pindakaas met extra stukjes noot én aardbeienjam. Natuurlijk kun je ook voor een andere soort pindakaas of andere smaak jam kiezen.

Pindakaas

Dat wij gek op pindakaas zijn is jullie waarschijnlijk niet ontgaan. Regelmatig verschijnt er een heerlijk recept met pindakaas op de blog. Denk aan pindakaas cupcakes, pindakaas proteine repen, pindakaas granola én pindakaas blondies. Stuk voor stuk fantastische recepten met pindakaas in de hoofdrol.

Al sinds we klein waren zijn wij gek op pindakaas. Thuis hadden wij altijd pindakaas met stukjes noot (nog steeds trouwens), maar tegenwoordig kun je steeds meer verschillende soorten pindakaas kopen. Denk aan pindakaas met 100% pinda’s, pindakaas met verschillende smaken zoals karamel zeezout, kaneel of super crunch, biologische pindakaas en zelfs extra smeuïg. Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt het wel in de winkel vinden. Zo’n brede selectie geeft wel aan dat pindakaas erg populair is. Met alle verschillende smaken kun je ook geweldig lekker bakken, maar een geroosterd broodje met ‘gesmolten’ pindakaas blijft hier toch wel favoriet.

Pindakaas Jam kruimel koeken
Pindakaas Jam kruimel koeken

Bereiding van de Pindakaas jam kruimel koeken

Zet de oven aan op 175 graden en bedek een bakvorm met bakpapier. Wij gebruiken een 20x20cm vierkante bakvorm. Laat de roomboter zo lang mogelijk in de koelkast voor dit recept. Het is belangrijk dat de boter erg koud is, zodat we straks heerlijke kruimels kunnen maken.

Pak een beslagkom en meng hier de bloem met de havermout, de bakingsoda en het zout in. Voeg vervolgens het vanille-extract, de pindakaas, het eitje toe en de koude roomboter toe. Kneed met je handen het deeg tot grove kruimels.

Gebruik ⅔ van de kruimels en verspreid deze over de bodem van de bakvorm. Druk alles goed aan, zodat er een mooie bodem ontstaat. Schep vervolgens de aardbeienjam bovenop de bodem en smeer deze uit. Verspreid daarna de laatste kruimels eroverheen.

Schuif de bakvorm in de oven en bak deze kruimelkoeken 30 minuten in de oven. Zodra de koeken mooi goudbruin zijn, kun je ze uit de oven halen. Wacht wel nog even met het eten en aansnijden tot ze afgekoeld zijn.

Smullen!

Pindakaas Jam kruimel koeken
Pindakaas Jam kruimel koeken
Pindakaas Jam kruimel koeken
Pindakaas Jam kruimel koeken

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags:

Laat gerust een reactie achter