Recept

Pindakaas Proteïne Repen

Pindakaas Proteïne Repen
Pindakaas Proteïne Repen
Pindakaas Proteïne Repen
Pindakaas Proteïne Repen

Eiwitrepen zijn een goede aanvulling op je dagelijkse voeding. Ze zijn voedzaam en ze geven je energie wanneer je dat nodig hebt. Wij nuttigen regelmatig een proteïne reep. Zeker na het sporten of als 4-uurtje wanneer het lichaam schreeuwt om suikers. De laatste tijd maken we ze ook graag zelf en dat vinden wij ontzettend leuk om met jullie te delen. Een heerlijke variant met pindakaas mocht uiteraard niet ontbreken. Wij zijn gek op pindakaas en bakken hier nu steeds vaker mee. Zo hebben wij al heerlijke (vegan) pindakaas blondies online staan en goddelijke pindakaas cupcakes! Reken maar dat jullie nog veel meer pindakaas recepten kunnen verwachten. Deze pindakaas proteïne repen zijn in ieder geval een geweldige lekkernij voor iedereen die gezond wil snacken en gek is op pindakaas! Dit recept moet je in dat geval, zeker weten, proberen!

Bereiding van Pindakaas Proteïne Repen

Mix de pindakaas met de proteïne poeder, maple syrup en het snufje zout. Wanneer alles volledig en goed gemengd is, plaatsen wij het in een met bakpapier beklede bakvorm en druk je het goed aan. Dit kan bijvoorbeeld met een deegschraper of door de zijkanten van het bakpapier eroverheen te vouwen en dan met de handen aan te drukken. Het aandrukken hoeft niet perfect te zijn, aangezien er hierna nog pure chocolade overheen gaat.

Wij hebben hiervoor de helft van deze bakvorm gebruikt.

Zet het een uur in de koelkast, zodat de repen goed kunnen opstijven.

Smelt na een uur de chocolade au bain-marie stijl of in de magnetron. Wil je weten hoe dit moet, lees dan hier ons artikel over chocolade smelten.

Wanneer de chocolade bijna gesmolten is, voegen wij de kokosolie toe. Kokosolie toevoegen is optioneel en hoeft daarom niet perse. Wij hebben kokosolie toegevoegd, zodat de chocolade wat meer gaat glanzen.

Spreid de chocolade uit over de pindakaasrepen en laat het uitharden in de koelkast. Snijdt het, wanneer het hard is, met een scherp mes in repen.

Deze repen zijn minimaal een week houdbaar.

Enjoy!

Pindakaas Proteïne Repen
Pindakaas Proteïne Repen
Pindakaas Proteïne Repen
Pindakaas Proteïne Repen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: OntbijtGezonde Tussendoortjes

Laat gerust een reactie achter