Recept

Pindarotsjes

pindarotsjes
Pindarotsjes
Pindarotsjes

De favoriete snack van onze moeder: Pindarotsjes! Heerlijk die combinatie van pinda’s en chocolade. Daarom maakten wij speciaal voor haar laatst een eigen bakje zelfgemaakte pindarotsjes. Natuurlijk maakten wij hier wederom foto’s van en werkten wij het recept uit. Echt een recept kun je het eigenlijk niet noemen, gezien je maar 2 ingrediënten nodig hebt en het maar een paar handelingen vergt. Hoe dan ook, het is altijd een erg lekker recept om bij de hand te hebben. Zeker wanneer je onverwacht visite krijgt en hen iets lekkers voor bij de koffie of thee wil geven. Ook is zijn deze chocolade hapjes leuk om te maken voor op jouw werk of cadeau te geven als bedankje.

Bereiding van de Pindarotsjes

We beginnen met het snijden van de chocolade. Snijd de chocolade fijn en smelt de chocolade au bain marie. Dit betekent dat je een glazen schaal of een au bain marie schaaltje boven kokend water houdt. Zorg ervoor dat het kokende water de kom niet raakt. Wanneer de chocolade volledig gesmolten is, kunnen de ongezouten pinda’s erbij.

Pak een plaat of een bord en beleg dit met bakpapier. Pak twee eetlepels en schep hoopjes van de chocolade pinda’s. Dit doe je door met de eerste lepel een hoopje op te scheppen en gebruik de tweede lepel om het hoopje van de eerste lepel te schuiven op het bakpapier. Plaats vervolgens de chocolade rotsjes in de koelkast en laat het hard worden. Dit duurt minimaal een half uur.
Simpeler dan dit kan bijna niet.

Geniet van deze heerlijke pindarotsjes!

pindarotsjes
pindarotsjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenKleine Lekkernijen

Laat gerust een reactie achter