Upside Down Ananas Cake

Pineapple upside-down cake

Pineapple Upside Down Cake. Met zo’n gekke naam moet er wel een te gekke cake uitkomen toch? Dat dachten wij ook! Deze lekkere cake met ananas in honing bak je op de kop. Heerlijk zoet, tropisch en ontzettend makkelijk!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Mix de bloem, suiker, bakpoeder, boter en het vocht van de ananas uit blik. Wanneer dit volledig is gemengd voeg dan een voor een de eieren toe aan het beslag en mix het goed door. Zet de mengkom opzij wanneer alles volledig gemengd is.

Vet een cakevorm in met olijfolie. Meng de honing met de ananasstukjes in een steelpan en breng dit aan de kook. Laat dit een paar minuten doorkoken, maar niet aanbakken. Blijf daarom continue roeren.

Schep de ananas in de cakevorm en druk het goed aan. Zorg ervoor dat de gehele bodem bedekt is met ananas. Schep nu de cakemix over de ananas.

Bak de cake in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake even afkoelen en draai het cakeblik om op een bord.

Heerlijk met vanille ijs! Geniet ervan!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureZoeternijCake en Taarten
Deel:

5 reacties op “Upside Down Ananas Cake”

Laat gerust een reactie achter