Recept

Upside Down Ananas Cake

Pineapple upside-down cake
Upside Down Ananas Cake

Upside Down Ananas Cake. Met zo’n gekke naam moet er wel een te gekke cake uitkomen toch? Dat dachten wij ook! Deze lekkere ananas cake bak je op de kop. Eerst hebben de de ananas lekker in honing gebakken en vervolgens gaat het beslag er zo overheen. Heerlijk zomers, tropisch en ontzettend makkelijk!

Bereiding van de Ananas Cake

Ter voorbereiding zorg je er voor dat zowel de boter als de eieren op kamertemperatuur zijn.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Pak een kom en meng hier de bloem, suiker en bakpoeder in. Voeg dan de eieren, boter en het vocht van de ananas uit blik toe. Mix alles tot een mooi en luchtig beslag. Zet de mengkom opzij wanneer het beslag klaar is.

Nu ga je verder met de ananas. De ananas snijd je in stukjes (tenzij je het zo al gekocht hebt). Pak een steelpannetje en bak de ananas samen met de twee eetlepels honing een paar minuten op middelhoog vuur. Zorg er voor dat het niet aanbakt, blijf daarom continue roeren.

Pak de bakvorm en bekleed deze met bakpapier of smeer hem in met een beetje olie. Schep dan de stukjes in honing gebakken ananas in de cakevorm. Verdeel de stukjes over de bodem zodat elk plekje bedekt is. Schep vervolgens het beslag over de ananas. Verdeel alles goed over het bakblik.

Bak de cake in het midden van de oven in 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake even afkoelen en draai het cakeblik om op een bord.

Geniet ervan!

Liever een andere cake? Kijk dan is op deze pagina.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureCake en TaartenZoetigheid en Bakrecepten

Reacties (9)

Laat gerust een reactie achter