Recept

Kip Piri Piri Ovenschotel

Kip Piri Piri ovenschotel
Kip Piri Piri Ovenschotel
Kip Piri Piri Ovenschotel

Tijd voor een heerlijke Kip Piri Piri ovenschotel. Dit oven gerecht met kip en zoete aardappel is gezond en goed op smaak. De pittige smaak van deze ovenschotel komt door de zelfgemaakte piri piri saus. Het is super lekker en zal zeker in de smaak vallen.

Bereiding van de Kip Piri Piri Ovenschotel

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de knoflook, laurierblad en de spaanse pepers fijn. Hou je niet van heel pittig? Verwijder dan de zaadlijsten en de pitjes. Meng de rode pepers, knoflook, laurierblad, paprikapoeder en de oregano met de olijfolie.
Haal het groen van de bospenen af en schrob ze schoon. Snij vervolgens de bospenen door de helft in de breedte en door de helft in de lengte. Boen hierna de aardappeltjes schoon en snij dit ook in langwerpige stukjes. Meng vervolgens de aardappelen, bospeen en de drumsticks in de piri piri kruiden. Hou je niet van kluiven? Vervang de drumsticks dan door kipfilet.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en hussel na 20 minuten de groente en de drumsticks/kipfilet. Snijd de broccoli van de stronk af en kook het ongeveer drie minuten. Verspreid na 40 minuten in de oven de broccoli over de groenten en de kip. Laat het nog 20 minuten in de oven tot de kip volledig gaar is. Tijdens die laatste 20 minuten, kan je mooi de tomaten halveren. Verspreid de tomaten en de veldsla over het eten en dien het op.

Eet smakelijk!

Kip Piri Piri ovenschotel
Kip Piri Piri ovenschotel

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter