Pitabroodjes zijn bij ons thuis populair. Voornamelijk om er onze zelfgemaakte kipshoarma in te scheppen, maar ook om in stukjes te snijden en te dippen in een hummus of tzatziki. Zo af en toe proberen weer iets nieuws uit. Gevulde pitabroodjes vinden wij namelijk een ontzettend makkelijke optie voor een snelle maaltijd of voor een dagje wanneer je niet zo veel wilt doen. Vaak is dat op zondag bij ons het geval. Dit recept gaat om de combinatie van pesto met kip en wat was dat toch lekker! Vooral met de frisse tomaatjes en rode uitjes erbij. Van deze pitabroodjes met pesto kip kunnen wij geen genoeg meer krijgen!
Een handig recept voor het avondeten, maar ook erg lekker als lunchgerecht.
Gek op pita broodjes? Dan is wellicht dit pitabroodje gevuld met gekruide kip en een Griekse salsa ook wat voor jou. De kip is lekker gekruid en samen met de komkommer, tomaat en knoflooksaus, heb je een heerlijke maaltijd. Perfect voor een zondagmiddag bite. Deze vegetarische variant met kikkererwten en hummus is ook een goede optie!
Bereiding van de Pitabroodjes met Pesto kip
Kijk op de verpakking van de broodje hoe je deze het beste klaar kan maken. Wij leggen de pitabroodjes vaak in het tosti-ijzer en zorgen ervoor dat het broodje gaar en gebakken is.
Wanneer de broodjes onder de grill liggen of bijvoorbeeld in de oven, snijden wij de cherrytomaatjes in kwartjes en de rode ui in halve ringen (of nog iets kleiner).
Pak dan een snijplank en snijd de kipfilet in blokjes. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en verwarm deze op middelhoog vuur. Voeg de kipfilet toe en bak deze mooi goudbruin. Zodra de kip gaar is, voeg je de groene pesto toe. Roer alles goed door elkaar en haal dan de pan van het vuur.
Zodra de broodjes gaar zijn, gaan we ze vullen. Snijd de pitabroodjes in en vul deze als eerste met een beetje veldsla. Schep dan de kip, de cherrytomaatjes en de stukjes rode ui in de broodjes. Als laatste kun je eventueel nog wat extra pesto gebruiken.
Geniet van deze heerlijke broodjes!