Recept

Pittige Kip Quesadilla

Pittige Kip Quesadilla
Pittige Kip Quesadilla
Pittige Kip Quesadilla

Deze pittige kip quesadilla hebben onze harten veroverd. Er staan al vele soorten op onze blog. Een vegetarische quesadilla, eentje met tonijn en laatst een heerlijke versie met pulled pork (ook een dikke aanrader!). Je zou haast denken dat er geen variaties meer zijn. Wij zijn echter zo gek op deze Mexicaanse snack, dat we altijd wel weer iets nieuws kunnen verzinnen. Dit keer dus een pittige versie met kip en jalopenos. Natuurlijk kun je het zo scherp maken als je het wil. Hiermee kun je spelen met de hoeveelheid van de jalopenos. Wij houden wel van een beetje pit maar hebben deze versie redelijk gemiddeld gehouden. Al is dat voor iedereen natuurlijk weer anders. Hoe dan ook, het is super lekker, super makkelijk en super snel te maken. Helemaal top dus! Het kan niet anders dat hij jullie harten ook zal veroveren.

Bereiding van de Pittige Kip Quesadilla

Snijd de kipfilet in blokjes en kruid de kipfilet met Mexicaanse Kruidenmix. Snijd de rode ui en jalapeños fijn.

In een kom mengen wij de rode ui, jalapeños, cheddar en mozzarella. Zet het opzij.

Bak de kipfilet in een koekenpan in olijfolie. Wanneer de kipfilet gaar is en goudbruin voegen wij het toe aan de vulling van de Quesadilla.

Vul een tortilla en plaats er nog een tortilla bovenop.

Nu heb je twee manieren om de quesadillas af te maken.

Maak je de quesadilla’s voor een grote groep, bijvoorbeeld voor tijdens een feestje? Dan raden wij aan om de oven te gebruiken. In een voorverwarmde oven grill je de quesadillas voor 8 minuten of tot de kaas is gesmolten.

Maak je ze voor minder mensen dan kan je ze prima in een grote koekenpan grillen. Verwarm de pan tot het goed heet is en plaats dan je quesadilla erin. Zet het vuur niet te hoog, want dan zal de tortilla zwart worden, zonder dat de kaas smelt. Wanneer de kaas smelt, is het tijd om de quesadilla om te draaien. Herhaal dit tot alle quesadillas gemaakt zijn.

Serveer met zure room of guacamole.

Eet Smakelijk!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter