Recept

Pittige komkommersalade

Pittige komkommersalade

Deze pittige komkommersalade is super snel en heel makkelijk om te maken. Lekker fris en pittig tegelijk. Perfect om extra groente bij jouw maaltijd te eten. Bovendien is het ook een lekkere snack of bijgerecht.

Bereiding van de Pittige Komkommersalade

We beginnen met het maken van de pittige komkommersalade door de komkommer te snijden. Voor een leuk effect snijden wij de komkommer schuin in, maar je kan de komkommer ook gewoon normaal snijden. Plaats de komkommer tussen twee eetstokjes en snijd de komkommer schuin in. Draai vervolgens de komkommer om en snijd het nogmaals schuin in. Snijd de komkommer vervolgens door de helft. Besprenkel de komkommer met zout en laat het zout de vocht uit de komkommer trekken. Dit zorgt voor een super knapperige komkommer. Laat de komkommer minimaal 5 en maximaal 10 minuten marineren. Spoel de komkommer meerdere malen af met schoon water, zodat de komkommer geen zoute smaak heeft.

Nu gaan we de saus maken. Snijd de knoflook fijn en de bosuitjes in dunne ringetjes. In een kommetje mengen wij de sojasaus met de witte wijnazijn, crispy chili olie, kristalsuiker en de sesamolie. Wanneer dit allemaal goed gemengd is, voegen wij de knoflook en de bosuitjes toe. Als laatste voegen wij de komkommer toe en laten wij de pittige saus trekken in de komkommersalade.

Het is het lekkerste om de komkommersalade op dezelfde dag op te eten.

Eet Smakelijk!

Pittige komkommersalade
Pittige komkommersalade
Pittige komkommersalade

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Bijgerechten

Laat gerust een reactie achter