Dit heerlijke pizza kerstboom brood is de perfecte toevoeging op de brunchtafel tijdens kerst of als je lekker samen gaat borrelen. Het brood is lekker gevuld met tomatensaus en mozzarella. Vervolgens hebben we hem versierd met wat extra kaas en kleine plakjes chorizo. De chorizo zijn er niet alleen voor de smaak, maar ook ter decoratie als kerstballen. Dit ziet er toch ontzettend feestelijk uit?
Het is makkelijk te maken en je kunt het ook prima van tevoren maken. Als je het een dagje van te oren al maakt en afbakt, hoef je het op de dag zelf enkel, met aluminiumfolie eroverheen, op te warmen in de oven.
Bereiding van de Pizza Kerstboom Brood
Wij beginnen met het maken van het bierdeeg. Schenk het biertje in een pannetje en verwarm het bier tot het lauwwarm is. Wij gebruikten voor dit recept een Duvel biertje, wat een blond speciaalbiertje is.
In een mengkom mixen wij bloem met gist en zout. Schenk het bier erbij en zet de mixer aan met een deeghaak. Voeg vervolgens de honing toe. Kneed het verder met de hand tot het een bal vormt.
In een met bloem bestoven kom plaats je de deegbal. Dek het af met vershoudfolie of een schone theedoek en laat het ongeveer 2 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kneed het deeg nogmaals door. Maak kleine balletjes van het deeg en vul die met een beetje pastasaus en een beetje geraspte mozzarella. Vouw de bolletjes dicht en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat in de vorm van een kerstboom. Zorg ervoor dat er tussen de deegbolletjes ruimte zit en dek het af met vershoudfolie. Laat de balletjes nog een half uur rijzen.
Bak de deegballetjes in de voorverwarmde oven in 25 minuten af tot ze goudbruin en gaar zijn. Tijdens de laatste 10 minuten voegen wij nog wat chorizo plakjes toe als kerstballen en strooien wij nog wat geraspte kaas over de boom heen. Laat het kerstboom brood kort afkoelen en voeg nog wat gedroogde peterselie toe.