Plaattaarten zijn simpel, snel gemaakt en super lekker. Je kunt ze immers naar eigen smaak beleggen. Wij hebben al meerdere heerlijke plaattaartrecepten op onze site staan, maar er is altijd ruimte voor een nieuwe variant. Dit keer een tropische plaattaart met ham en ananas. Lekker zomers en de combinatie van de ham en ananas passen echt perfect bij elkaar. Het is eigenlijk een variant van de pizza hawaii. Alleen gebruiken wij een andere bodem en tomatentapenade als bodem in plaats van pizzasaus. Een heerlijke combinatie dus en het is met een half uurtje klaar. Heerlijk!
Het maken van de Plaattaart met Ham en Ananas
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Rol het verse bladerdeeg open en leg deze alvast op een bedekte bakblik. Smeer het bladerdeeg in met de tomatentapenade en bedek het vervolgens met geraspte kaas. Leg hierop de ananasringen en plakjes ham. Bak dan de plaattaart af in de oven. Na ongeveer 20-25 minuten zal de plaattaart er mooi goudbruin uitkomen.
Snijd de plaattaart in grote stukken, als je het als avondmaal wil eten of anders in kleine stukjes voor de ideale party snack!
Enjoy!
Meer soorten plaattaarten? Daar hebben wij er genoeg van. Kijk eens op deze pagina.