Plaattaart met Champignons, Courgette en Pesto

plaattaart met champignons, courgette en pesto

Nu de herfst weer begint hebben wij weer een heerlijke nieuwe variant voor jullie. Een heerlijk recept voor een hartige maaltijd. Deze plaattaart met champignons, courgette en pesto is echt super lekker en erg makkelijk te maken. Deze zachte smaken van courgette en mozzarella doen het héél goed in combinatie met de rode ui en champignons op deze plaattaart. De heerlijke pesto maakt het helemaal af.

Bereiding van deze Plaattaart

Verwarm de oven voor op 200 graden en ontdooi de vellen bladerdeeg.

Snijd de courgette en de champignons in dunne plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen.

Plaats de bladerdeeg op een met bakpapier belegde bakplaat en laat de bladerdeeg elkaar overlappen. Druk de overlappende stukken goed aan met bijv. een vork. Vouw de randen naar binnen en prik gaatjes met een vork in de bladerdeeg.

Meng in een kommetje de pesto met de Griekse Yoghurt en verspreid deze saus over het bladerdeeg. Beleg het bladerdeeg met de ui, champignons en de courgette.

Breek de mozzarella in kleine stukken en verdeel dit over de plaattaart. Breng de plaattaart eventueel op smaak met peper en zout.

Bak de plaattaart goudbruin en gaar in 20 tot 25 minuten en verdeel de basilicum blaadjes eroverheen. Serveer direct.

Geniet van deze heerlijke plaattaart met champignons, courgette en pesto.

tip: deze plaattaart is ook erg lekker om de volgende dag als lunch te eten.

Plaattaart met Champignons, Courgette en Pesto
Plaattaart met Champignons, Courgette en Pesto

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Quiches & PlaattaartenComfort FoodAvondetenVegetarisch
Deel:

Laat gerust een reactie achter