Plaattaart met Geitenkaas & Tomatentapenade

Plaattaart Geitenkaas

Gek op plaattaarten en wij willen jullie kennis laten maken met onze eerste variant. Deze snel gemaakte plaattaart is door zijn tomatentapenade, geitenkaas en rode ui een lekkere variant op een pizza. In een mum van tijd heb je deze heerlijke plaattaart gereed. Een plaattaart is altijd een goed idee tijdens een lopend buffet of in stukjes als partysnack. Je kunt meerdere mensen tegelijk een stukje geven van deze taart. Ideaal!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak de bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Open de rol met het croissantdeeg en rol deze uit op het bakpapier. Snijd het precies door het midden en maak er een vierkant van. Werk de naden weg.

Snijd de rode ui in halve ringen en bak deze op een laag vuur met peper en zout tot ze zacht zijn. Tijdens het bakken van de uien smeer je de tomatentapenade op de bodem en snijd je de cherrytomaten in kwartjes. Verspreid de rode uien over het croissantdeeg en verkruimel de zachte geitenkaas hier over.

Als laatste voeg je de cherrytomaten toe en plaats je de bakplaat ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

De plaattaart is klaar als de geitenkaas gesmolten is en het croissantdeeg goudbruin kleurt. Haal de plaattaart uit de oven en bekleed deze met de rucola melange.

Het is klaar om te serveren. Snijd het in vier stukken. Eet smakelijk!

Tip: Zwarte olijven zijn ook erg lekker op deze plaattaart.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Makkelijk & SnelQuiches & PlaattaartenVegetarisch
Deel:

Laat gerust een reactie achter