Recept

Plaattaart met Geitenkaas en Tomatentapenade

Plaattaart met Geitenkaas
Plaattaart met Geitenkaas en Tomatentapenade
Plaattaart met Geitenkaas en Tomatentapenade

Wij zijn gek op quiches en plaattaarten. We eten het niet vaak maar zo af en toe is een hartige taart heerlijk! Voornamelijk in het najaar. Met een plaattaart kun je alle kanten op en het is makkelijk om te maken. Deze plaattaart met geitenkaas is verder belegd met wat rode uien en tomaten tapenade. Daarnaast hebben we er rucola overheen gestrooid voor wat crunch. In een mum van tijd heb je deze heerlijke plaattaart gemaakt, daarnaast is het ook leku voor een feestje. Je kunt dan meerdere mensen tegelijk een stukje geven. Ideaal!

Bereiding van de Plaattaart met Geitenkaas

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak de bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Open de rol met het croissantdeeg en rol deze uit op het bakpapier. Snijd het precies door het midden en maak er een vierkant van. Werk de naden weg.

Snijd de rode ui in halve ringen en bak deze op een laag vuur met peper en zout tot ze zacht zijn. Tijdens het bakken van de uien smeer je de tomatentapenade op de bodem en snijd je de cherrytomaten in kwartjes. Verspreid de rode uien over het croissantdeeg en verkruimel de zachte geitenkaas hier over.

Als laatste voeg je de cherrytomaten toe en plaats je de bakplaat ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

De plaattaart is klaar als de geitenkaas gesmolten is en het croissantdeeg goudbruin kleurt. Haal de plaattaart uit de oven en bekleed deze met de rucola melange.

Het is klaar om te serveren. Snijd het in vier stukken.

Eet smakelijk!

Tip: Zwarte olijven zijn ook erg lekker op deze plaattaart.

Plaattaart met Geitenkaas
Plaattaart met Geitenkaas
Plaattaart met Geitenkaas

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenMakkelijk & SnelVegetarische GerechtenQuiches & Plaattaarten

Laat gerust een reactie achter