Plaattaart met Courgette, Tomaat en Ricotta

Plaattaart met Courgette, Tomaat en Ricotta

Dat plaattaarten makkelijk te maken zijn, hoeven wij jullie niet meer te vertellen. Vele verschillende versies staan al op onze site. Nu hebben wij weer een nieuwe versie gemaakt. Deze keer een plaattaart met courgette, tomaat en ricotta. Daarnaast goed op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. Simpel en heerlijk.

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Rol de bladerdeeg uit en klap ongeveer 5 cm van de rand dubbel, zodat er een mooie hoge rand ontstaat. Besmeer de bladerdeeg, behalve de rand, met een dikke laag ricotta. Snijd zowel de courgette als cherrytomaten in plakjes. Leg de groente in rijtjes boven op de ricotta. Eerst een rijtje courgette en dan een rijtje tomaatjes. Natuurlijk kun je dit ook door elkaar beleggen.

Mix dan de kruiden met elkaar en bestrooi de plaattaart hiermee.

Leg de plaattaart op een beklede bakblik en plaats deze midden in de oven. Bak de plaattaart ongeveer 20 tot 25 minuten lang. Hij zal straks mooi goudbruin zijn en klaar om gegeten te worden.

Enjoy!

Plaattaart met Courgette, Tomaat en Ricotta

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Makkelijk & SnelQuiches & Plaattaarten
Deel:

Laat gerust een reactie achter