Plaattaart met Rode Bietjes, Geitenkaas & Walnoot

Wij zijn dol op plaattaarten. Ze zijn simpel te maken, je kunt er volop mee variëren en het is supersnel klaar. Ideaal als je niet zoveel tijd hebt om uitgebreid te koken. Wij maken ze dan ook regelmatig, zoals deze heerlijke Hawaii Plaattaart. Wij zijn ook gek op rode bietjes. Vaak eten wij ze door een salade, maar laatst maakten wij er een heerlijke plaattaart mee. Deze prachtige plaattaart met rode bietjes, geitenkaas en walnoot is goed op smaak, daarnaast ziet hij er ook nog eens heel mooi uit. Heerlijk als lunch of lichte avondmaal.

Bereiding

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Rol de verse bladerdeeg uit en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besmeer de bodem met de eetlepel roomkaas, laat ongeveer 2 centimer van de rand vrij. Haal de bietjes uit de verpakking en snijd deze in dunne plakjes. Leg de plakjes rode biet over de roomkaas op de bodem. Plaats ze naast en over elkaar in een rijtje. Kruimel dan stukjes zachte geitenkaas over de rode bieten. Versier de rest van de plaattaart met stukjes walnoot. Breng alles op smaak door op de bietjes peper, zout en gedroogde peterselie te strooien. Vouw dan de randjes dicht zodat er een mooie rand ontstaat.

Plaats dan de plaattaart in de oven en bak hem in 20 minuten goudbruin en gaar. Snijd hem in stukjes en geniet van deze heerlijke plaattaart. Serveer er ook een heerlijke frisse salade bij met komkommer en tomaatjes. Dat is een goede tegenhanger van de plaattaart.

 

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Makkelijk & SnelQuiches & PlaattaartenVegetarisch
Deel:

Laat gerust een reactie achter