Plaattaart Spinazie en Paddenstoelen

Plaattaart Spinazie en Paddenstoelen

Een van de eerste recepten die we hadden geplaatst was onze plaattaart met geitenkaas, tomaten tapenade en croissantdeeg. Dat wij gek op plaattaarten zijn is wel duidelijk, al vele verschillende versies hebben wij hierna nog online gezet. Deze plaattaart met spinazie en paddenstoelen is ook een groot favoriet thuis. Voornamelijk tijdens de koude dagen vinden wij dit echt een opwarmer. Afmaken met een beetje Parmezaanse kaas en je zet weer een lekkere maaltijd op tafel!

Bereiding

Ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de paddenstoelen en champignons in reepjes/stukjes en bak deze in de pan. Voeg de spinazie in fases toe aan de champignons en paddenstoelen. Bedek ondertussen de bakplaat met bakpapier. Plaats de plakjes in rijen van drie op de bakplaat. Plak het bladerdeeg goed aan elkaar vast, zodat het 1 geheel wordt.

Zodra de spinazie geslonken is verdeel je de gebakken groente over de bodem. Strooi hierover de Parmezaanse kaas en plaats de bakplaat in de oven, ongeveer 20 minuten. Is de plaattaart mooi goud bruin? Snel genieten dan maar. Pas op, verbrandt jouw mond niet, wij begrijpen dat je gelijk wil toeslaan. Enjoy!

Plaattaart Spinazie & Paddenstoelen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Makkelijk & SnelQuiches & Plaattaarten
Deel:

2 reacties op “Plaattaart Spinazie en Paddenstoelen”

Laat gerust een reactie achter