Recept

Polenta Chips met Parmezaanse Kaas

Polenta Chips met Parmazaanse Kaas
Polenta Chips met Parmezaanse Kaas
Polenta Chips met Parmezaanse Kaas

Een tijdje geleden brachten wij een bezoek aan Jamie’s Italian in Londen. Hier proefden wij de overheelijke polenta chips. Dit smaakten naar meer en dus besloten wij ze thuis ook zelf te maken. Na veel oefenen is dit het recept geworden en zijn we blij dat we dit met jullie kunnen delen. Stiekem vinden wij onze polenta chips lekkerder dan die van Jamie Oliver. Deze polenta chips zijn heerlijke snacks en kan ook gegeten worden als een lekker bijgerecht in plaats van aardappeltjes.

PS: dit vinden wij heel lekker met een mals biefstukje en gebakken champignonnetjes.

Bereiding van de Polenta Chips

Breng het water met wat zout aan de kook in een kookpan. Zodra het water kookt, kan de polenta al roerend worden toegevoegd. Blijf ongeveer 10 minuten roeren tot de polenta dik en stevig is. Nu kan je de roomboter, de parmazaanse kaas en de rozemarijn er door roeren. Voeg vervolgens zout en peper toe naar behoefte.

Schep de polenta in een met bakpapier beklede schaal en smeer het goed uit, zodat het overal even hoog is. Laat dit rusten en opstijven in de koelkast, ongeveer 1 uur. Dit kan ook al een paar uur voor het avondeten worden gedaan.

Wanneer de polenta stijf genoeg is haal je de schaal uit de koelkast en snij de polenta in kleine blokjes. Haal deze blokjes door de paneermeel  tot alle kanten goed bedekt zijn.

Nu kan het in de, op 200 graden voorverwarmde, oven worden gebakken, ongeveer 45 minuten. Draai de stukjes af en toe om.

Haal de blokjes uit de oven wanneer deze goudbruin zijn en knapperig aanvoelen. Strooi er nog wat extra rozemarijn, zout en parmazaanse kaas over.

Buon Appetito!

Polenta Chips met Parmazaanse Kaas
Polenta Chips met Parmazaanse Kaas

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondBijgerechten

Laat gerust een reactie achter