Pommes Duchesse

Pommes Duchesse

Heerlijk die Pommes duchesse. Wat ons betreft horen deze feestelijke aardappeltorentjes helemaal bij kerst. Natuurlijk kun je ze in een zak uit de supermarkt kopen maar je kunt ze ook zelf maken. Heel moeilijk is dit recept niet, wel kost het enige tijd. In een handomdraai heb jij lekkere pommes duchesse op tafel. Vooral de Parmezaanse kaas er over maakt het helemaal af.

Bereiding van Pommes Duchesse

Wij beginnen met het schillen en het snijden van de aardappels in grove stukken. Plaats ze in een grote pan en voeg er koud water aan toe, zodat de aardappels onder water staan. Breng het eventueel op smaak met wat zout.

Kook de aardappels tot ze zacht zijn. Dit duurt circa 15 á 20 minuten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Wanneer de aardappels gaar zijn en bijna uit elkaar vallen, giet je de aardappels af.

Terwijl de aardappels koken gaan wij natuurlijk ook verder. Snijd de knoflook fijn en smelt de boter in een kleine steelpan. Wanneer de boter gesmolten is, voeg je de knoflook aan de hete boter toe. Zet vervolgens het vuur uit.

Plaats de aardappels in een meng kom en pureer de aardappels met een aardappelstamper. Voeg de parmezaanse kaas, bieslook en knoflookboter toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Laat het aardappel mengsel een beetje afkoelen en voeg vervolgens het eigeel toe. Meng het eigeel erdoorheen.

Zorg ervoor dat de aardappel fijn genoeg gestampt is, zodat het zometeen uit de spuitzak kan komen. Anders kan de spuitzak verstopt raken.

Pak vervolgens een spuitzak met een stervormige spuitmond en vul de zak met de gestampte aardappel. Op een met bakpapier bekleedde bakplaat spuiten wij aardappeltoefjes.

Bak de aardappeltoefjes in het midden van de oven tot goudbruin, ongeveer 16-19 minuten.

Wanneer ze goudbruin en knapperig zijn, is het tijd om te eten. Strooi er eventueel nog wat bieslook en kaas overheen.

Enjoy!

Pommes Duchesse
Pommes Duchesse
Pommes Duchesse

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Comfort FoodBijgerechtenKerst
Deel:

Laat gerust een reactie achter