In het najaar eten wij vaak pompoen thuis. Af en toe roosteren wij het in stukjes maar meestal maken wij hier een heerlijke romige pompoensoep van. Deze keer heb ik een versie gemaakt samen met wortel. De wortel is een goede tegenhanger van de zoete flespompoen. Ook krijgt deze soep een knapperige bite door de toevoeging van geroosterde pompoenpitten. Deze pompoensoep met wortel is een heerlijke, romige soep waar je geen genoeg van kan krijgen!
Bereiding
Was de pompoen en snijd deze door de lengte. Verwijder de zaden en de draden met een lepel en snijd dan één helft van de pompoen op in kleine stukjes. Pak een soeppan en zet deze met een beetje olie op het vuur. Snipper het uitje en pers de knoflook en bak deze op middelhoog vuur in de pan. Ondertussen schil je de wortel en snijd je ook deze in blokjes. Voeg de wortel en pompoenblokjes toe aan de ui en knoflook in de pan. Bak alles op een middelhoog vuurtje.
Kruid nu de groente met wat peper en zout. Voeg de groentebouillon toe en breng alles aan de kook. Zodra de groente zacht wordt, vaak na een kwartiertje, kunnen we alles tot een smeuïg soepje pureren met een staafmixer of blender. Zet de soep daarna weer op het vuur en laat het even doorkoken.
Ondertussen pak je een koekenpan en verhit je deze met een klein beetje olijfolie. Hierin bak je de pompoenpitten met een beetje peper, zout en paprikapoeder. Laat ze lichtbruin worden.
Nu is het tijd om de soep te serveren. Klop alvast de crème fraîche los met een lepeltje. Schenk de soep in een kom en schep een lepel crème fraîche erboven op. Maak het gerecht af met wat geroosterde pompoenpitten.
Geniet van deze heerlijke pompoensoep met wortel!
Eet smakelijk!
Liever een andere soep? Kijk dan eens op deze pagina.
Beste zussen, ik volg jullie al een tijdje en laat me inspireren. Ik haal ook veel uit mijn eigen recepten map, met uitgeknipte recepten van kranten en tijdschriften. Of van anderen gekregen. Of soms kook ik een tijdje op de automatische piloot, dingen waar ik nauwelijks over hoef na te denken. Nu dus jullie pompoensoep gemaakt. De hele pompoen gebruikt en 2 winterwortels. Minder bouillon, maar ik houd van een stevige soep. Toen ik de pompoen doorsneed verzamelde ik ook de pitten, droogde ze in de oven op 50 graden. Een spontane actie. Daarna op heet vuur met wat olie geroosterd, maar wat bleek, ze knalden de pan uit ( net zoals bij popcorn) Het was hilarisch, ik nam afstand van de pan en liet het gebeuren. De geroosterde pitten en die op het aanrecht terecht kwamen heb ik gebruikt voor in de soep. Het smaakte prima!
Bedankt voor het recept.