Pompoensoep met Wortel

Pompoensoep met wortel

In het najaar eten wij vaak pompoen thuis. Af en toe roosteren wij het in stukjes maar meestal maken wij hier een heerlijke romige pompoensoep van. Deze keer heb ik een versie gemaakt samen met wortel. De wortel is een goede tegenhanger van de zoete flespompoen. Ook krijgt deze soep een knapperige bite door de toevoeging van geroosterde pompoenpitten. Deze pompoensoep met wortel is een heerlijke, romige herfstsoep waar je geen genoeg van kan krijgen!

Bereiding

Was de pompoen en snijd deze door de lengte. Verwijder de zaden en de draden met een lepel en snijd dan één helft van de pompoen op in kleine stukjes. Pak een soeppan en zet deze met een beetje olie op het vuur. Snipper het uitje en pers de knoflook en bak deze op middelhoog vuur in de pan. Ondertussen schil je de wortel en snijd je ook deze in blokjes. Voeg de wortel en pompoenblokjes toe aan de ui en knoflook in de pan. Bak alles op een middelhoog vuurtje.

Kruid nu de groente met wat peper en zout. Voeg de groentebouillon toe en breng alles aan de kook. Zodra de groente zacht wordt, vaak na een kwartiertje, kunnen we alles tot een smeuïg soepje pureren met een staafmixer of blender. Zet de soep daarna weer op het vuur en laat het even doorkoken.

Ondertussen pak je een koekenpan en verhit je deze met een klein beetje olijfolie. Hierin bak je de pompoenpitten met een beetje peper, zout en paprikapoeder. Laat ze lichtbruin worden.

Nu is het tijd om de soep te serveren. Klop alvast de crème fraîche los met een lepeltje. Schenk de soep in een kom en schep een lepel crème fraîche erboven op. Maak het gerecht af met wat geroosterde pompoenpitten.

Eet smakelijk en geniet van deze heerlijke pompoensoep met wortel!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondSoepen
Deel:

Een reactie op “Pompoensoep met Wortel”

Laat gerust een reactie achter