Pompoencake

Pompoencake

Wist je dat met pompoen ook heerlijk kon bakken? Deze gezonde pompoencake is onwijs lekker! Heerlijk warm, zoet en zo erg smeuïg! Deze cake lijkt een beetje op een bananenbrood of een worteltaart. De roomkaas bij deze pompoencake maakt het helemaal af. Dit is dus zeker een aanrader! Enjoy!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de pompoen en snijd deze door het midden. Verwijder de zaden en draadjes met een lepel. Snijd de pompoen daarna in kleine stukjes. Doe vervolgens de stukjes pompoen in een blender, samen met de eieren, honing en banaan. Deze ingrediënten pureer je samen tot een gladde massa. Pak daarna een mengkom en voeg hierin de meel toe, samen met de zout, bakpoeder en koekkruiden. Roer dit goed door elkaar heen. Daarna voeg je langzaam de pompoenpuree toe aan de meel. Meng dit goed door elkaar heen met een garde totdat het een gladde massa wordt. Als laatste meng je de pompoenpitten door het beslag.

Vet een cakevorm in met een beetje boter en giet het beslag hierin. Bak de cake voor ongeveer 35-40 minuten in de oven. Tijdens het bakken van de cake heb je tijd om de roomkaas frosting te maken. Klop de roomkaas los in een kom met een vork. Voeg vervolgens langzaam de poedersuiker toe en meng dit goed door elkaar. Als laatste voeg je de vanille extract toe en voilà, je hebt een lekkere romige topping.

Zodra de cake klaar is, laat je de cake volledig afkoelen. Wanneer hij afgekoeld is, kan je de cake aan de bovenkant besmeren met de roomkaas en is het klaar om te serveren. Super lekker! Geniet ervan!

Pompoencake

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureZoeternijCake en Taarten
Deel:

Laat gerust een reactie achter