Pompoenhummus

pompoenhummus

Het eindelijk weer pompoen tijd! Wij zijn gek op pompoen en koken en bakken hier maar al te graag mee. Zo hebben wij al een heerlijke pompoensoep, een quiche en een lekkere pompoencake online staan. Vandaag delen wij een heerlijk recept voor pompoenhummus voor jullie. De pompoen met kikkererwten is een heerlijke combinatie. Perfect voor bij de borrel met toastjes of vers stokbrood. Maar ook lekker voor de lunch op een cracker of broodje.

Bereiding van de Pompoenhummus

Verwarm de oven op 200 graden. Verdeel de pompoenblokjes op de bakplaat met bakpapier en besprenkel met een beetje olie en peper en zout. Bak de pompoen zacht in 30 minuten.

Snijd de citroen door het midden en pers 1 halve citroen uit. Laat de kikkererwten alvast uitlekken en plaats deze in de keukenmachine. Voeg dan de zachte pompoenstukjes, tahin, paprikapoeder, peterselie, knoflook citroensap en komijnpoeder toe. Maal alles tot een gladde puree. Voeg een scheutje olijfolie toe om de hummus nog zachter te maken. Proef tussendoor en voeg eventueel nog wat knoflook of citroen toe mocht je de smaak te flauw vinden. Breng als laatste op smaak met een beetje peper en zout.

Schep de hummus in een bakje voor op een borrelplankje of besmeer hier lekker je lunch crackers mee. Hoe dan ook ga je hier zeker weten lekker van genieten!
pompoenhummus
pompoenhummus

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondLunchVoor bij de borrelDips, Sauzen en Dressings
Deel:

Laat gerust een reactie achter