
Tijdens de feestdagen komen wij altijd graag als gezin bij elkaar. Vaak gaan wij voor een heerlijk gangen diner en zijn wij elke keer opnieuw weer op zoek naar de lekkerste gerechten. Truffelrisotto is echt een recept met allure. Het ademt luxe. Alleen de geur al laat het water uit je mond lopen. Deze portobello gevuld met truffelrisotto is ook nog eens gemakkelijk te maken. Perfect voor het feestmenu dus!
Bereiding van de Truffelrisotto
Breng een pan water (1 liter) aan de kook en voeg de groentebouillontablet toe.
Maak de ui en knoflook schoon en snipper beide producten fijn. Verhit een grote wokpan met een beetje boter en bak vervolgens de ui snippers hierin. Voeg dan de risottorijst en knoflook snippers toe. Bak alles ongeveer 5 minuten tot de korrels glazig zijn.
Voeg als het eerste de witte wijn aan de rijst toe. Blijf roeren tot de rijstkorrels het vocht hebben opgenomen. Voeg dan steeds weer een scheut bouillon en blijf ondertussen steeds roeren. Telkens wanneer het vocht is opgenomen, schenk je weer een beetje bouillon de pan in. Herhaal dit tot de bouillon op is. Laat het vuur op middelhoog staan.
Ondertussen verwijder je de steel van de portobello en maak je de buitenkant schoon door middel van een keukenpapiertje (niet wassen met water). Hol dan de portobello’s uit met een lepel. Wees voorzichtig en zorg dat je de portobello niet breekt. Bewaar de restjes van de portobello, deze voeg je straks toe aan de risotto. Smeer de uitgeholde portobello’s in met een beetje olie en leg ze in de oven. Ze zijn na 10-12 minuten gaar.
Als alle bouillon op is en de rijst beetgaar is, voegen we de restjes portobello toe. Roer vervolgens ook de eetlepel truffeltapenade door de risotto. Breng de risotto op smaak met wat zwarte peper. Als laatste voegen we de Parmezaanse kaas toe. Meng de kaas met de risotto, hierdoor wordt de risotto romig en komt hij goed op smaak.
Zet alvast twee borden klaar met een beetje rucola. Haal de portobello’s uit de oven en plaats ze elk op de rucola. Vul de portobello’s met de romige truffelrisotto en bestrooi ze dan nog met een beetje Parmezaanse kaas.
Voilà, een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht is geboren.
Eet smakelijk!

Op hoeveel graden moeten ze de oven in?
Hi Nina,
Op 200 graden.
Veel plezier met het maken en eetsmakelijk!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Dit was zooo lekker! écht een aanrader!
Hi Martha,
Super leuk om te horen dat je genoten hebt! Wij zijn blij dat wij jou hier blij mee hebben kunnen maken.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hi!
Zou dit ook als voor/tussengerecht kunnen (met iets minder vulling?
Kun je de risotto van te voren ook klaarmaken, zodat je het in de avond alleen af hoeft te maken?
Hoi Sam,
Dat zou zeker kunnen met minder vulling. Ik zou het niet aanraden om de risotto van te voren klaar te maken. Het kan maar de structuur zal zeker anders zijn. Door dat de risotto afkoelt zal hij opstijven en harder worden. Hierdoor is hij niet zo romig en zacht als dat je hem op het moment zelf maakt.
Groetjes,
Shanna, Kheira en Selma