Recept

Portobello gevuld met Truffelrisotto

Portobello gevuld met Truffelrisotto
Portobello gevuld met Truffelrisotto

Tijdens de feestdagen komen wij altijd graag als gezin bij elkaar. Vaak gaan wij voor een heerlijk gangen diner en zijn wij elke keer opnieuw weer op zoek naar de lekkerste gerechten. Truffelrisotto is echt een recept met allure. Het ademt luxe. Alleen de geur al laat het water uit je mond lopen. Deze portobello gevuld met truffelrisotto is ook nog eens gemakkelijk te maken. Perfect voor het feestmenu dus!

Bereiding van de Truffelrisotto

Breng een pan water (1 liter) aan de kook en voeg de groentebouillontablet toe.

Maak de ui en knoflook schoon en snipper beide producten fijn. Verhit een grote wokpan met een beetje boter en bak vervolgens de ui snippers hierin. Voeg dan de risottorijst en knoflook snippers toe. Bak alles ongeveer 5 minuten tot de korrels glazig zijn.

Voeg als het eerste de witte wijn aan de rijst toe. Blijf roeren tot de rijstkorrels het vocht hebben opgenomen. Voeg dan steeds weer een scheut bouillon en blijf ondertussen steeds roeren. Telkens wanneer het vocht is opgenomen, schenk je weer een beetje bouillon de pan in. Herhaal dit tot de bouillon op is. Laat het vuur op middelhoog staan.

Ondertussen verwijder je de steel van de portobello en maak je de buitenkant schoon door middel van een keukenpapiertje (niet wassen met water). Hol dan de portobello’s uit met een lepel. Wees voorzichtig en zorg dat je de portobello niet breekt. Bewaar de restjes van de portobello, deze voeg je straks toe aan de risotto. Smeer de uitgeholde portobello’s in met een beetje olie en leg ze in de oven. Ze zijn na 10-12 minuten gaar.

Als alle bouillon op is en de rijst beetgaar is, voegen we de restjes portobello toe. Roer vervolgens ook de eetlepel truffeltapenade door de risotto. Breng de risotto op smaak met wat zwarte peper. Als laatste voegen we de Parmezaanse kaas toe. Meng de kaas met de risotto, hierdoor wordt de risotto romig en komt hij goed op smaak.

Zet alvast twee borden klaar met een beetje rucola. Haal de portobello’s uit de oven en plaats ze elk op de rucola. Vul de portobello’s met de romige truffelrisotto en bestrooi ze dan nog met een beetje Parmezaanse kaas.

Voilà, een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht is geboren.

Eet smakelijk!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenHoliday treatsVegetarische Gerechten

Reacties (6)

Laat gerust een reactie achter