
Een stamppot zoals je hem nog niet kent. Dit keer niet met boerenkool of andijvie maar met prei en hamreepjes. Hollands op en top! De roomboter en mosterd zorgen voor een heerlijke smeuiige puree en de rookworst is er heerlijk bij. Daarnaast staat dit recept ook nog eens met 20 minuten op tafel. Perfect toch!
Bereiding Preistamppot met Ham
Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Zet een pan met warm water op het vuur en kook hier de aardappelen in. Met 20 minuten zullen ze gaar zijn.
Was ondertussen de prei in ringen en snijd de ham in reepjes (mocht je ze niet in reepjes gekocht hebben). Pak een koekenpan en verhit hier een beetje boter in. Bak de prei 4 minuten in de koekenpan en voeg dan de hamreepjes toe en bak deze nog eens 3 minuutjes mee.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een klontje boter. Meng dat de prei, ham en mosterd door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Eet deze heerlijke stamppot met een lekkere rookworst.
Geniet van deze preistamppot met ham.
Liever een andere Hollandse maaltijd. Ga dan eens voor deze witlof met brie of onze spruitjes ovenschotel.


Laat gerust een reactie achter