Recept

Pretzel Hotdogs met Oranje Brulsaus

Pretzel Hotdogs met Oranje Brulsaus
Pretzel Hotdogs met Oranje Brulsaus
Pretzel Hotdogs met Oranje Brulsaus

Speciaal voor het EK hebben wij een heerlijke snack bedacht en uitgewerkt. Wij kijken altijd graag naar voetbal, vooral Shanna is een groot voetbalfanaat. Al van kleins af aan keek zij samen met haar vader naar alle wedstrijden, die op de tv te vinden waren. Een Europees of Wereld Kampioenschap was natuurlijk geen uitzondering. Samen met de familie en vrienden kijken wij graag naar het Nederlandse elftal en juichen wij ze toe. Ook dit jaar zijn wij benieuwd waar het Nederlands elftal zal eindigen.

Bij een gezellige avondje voetbal kijken horen natuurlijk ook de benodigde partysnacks. Het liefste in het Oranje thema. Daarom maakten wij heerlijke pretzel hotdogs met de Oranje Brulsaus van Verstegen. De Oranje Brulsaus is een frisse, zoetzure saus, die superlekker is bij je favoriete gerechten en snacks. Wij gebruikten hem dus bij het maken van deze heerlijke worstenbroodjes, maar je kunt de saus ook serveren bij andere snacks zoals bittergarnituur, nachos of op een burger. Ontzettend lekker en zeker iets om in huis te halen tijdens dit EK!

Bereiding van de Pretzel Hotdogs

Pak een grote kom en meng hierin de bloem, de suiker, het zout en het bakpoeder met elkaar. Pak een klein kommetje en meng hier 250ml water (op kamertemperatuur) met de gist. Voeg dit papje dan toe aan het bloemmengsel en kneed alles tot het een soepel deeg is en laat het vervolgens een uurtje rusten op een warme plaats.

Na een uurtje haal je het deeg uit de kom en rol je deze uit met een deegroller. Snijd het deeg vervolgens in dikkere slierten. Pak een theelepel Oranje brulsaus en verdeel deze over een strookje deeg. Het strookje deeg wikkel je vervolgens om een bockworst heen. Leg elke pretzel hotdog op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Klop een eitje los en bestrijk hier de worstenbroodjes mee. Strooi dan wat grof zeezout over de broodjes en bak de broodjes mooi goudbruin gedurende 15 minuten in de oven.

Serveer deze heerlijke broodjes met nog wat extra Oranje brulsaus om in te dippen.

Geniet van de broodjes en van de wedstrijd!

Hup Oranje Leeuwen!

Pretzel Hotdogs met Oranje Brulsaus
Pretzel Hotdogs met Oranje Brulsaus
Pretzel Hotdogs met Oranje Brulsaus
Pretzel Hotdogs met Oranje Brulsaus

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter