Deze proteïne pannenkoeken zijn heerlijk na een intensieve workout of gewoon omdat je van pannenkoeken houdt. De pannenkoeken zitten vol met eiwitten en worden lekker zoet gemaakt door de banaan. Versier de pannenkoekjes met toppings naar keuze. Onze favoriete toppings zijn verse vruchten, zoals aardbeien, frambozen of bosbessen, chocolate chips en pindakaas!
Het maken van deze lekkere proteïne pannenkoeken
Plaats alle ingrediënten in een blender, behalve de chocolate chips en mix het tot het een egaal beslag is.
Wij zijn zelf helemaal fan van onze blender Optimum 9400X, die kun je hier kopen. Met de kortingscode: ‘dekokendezussen’ krijg je nu €20 korting op jouw nieuwe blender!
Verwarm een koekenpan en spray of gebruik olijfolie om de pan in te vetten. Laat de pan goed heet worden, voordat je de pannenkoeken erin bakt.
Schenk het beslag voor mini pannenkoeken in de pan en doe er direct wat chocolate chips in. Als de pannenkoeken bubbeltjes beginnen te krijgen en de onderkant bruin is, dan is het tijd om de pannenkoeken om te draaien.
Bak de pannenkoeken tot het beslag op is en top het af met bijvoorbeeld verse vruchten, pindakaas, ahornsiroop of honing en chocolate chips.
Enjoy!
Gek op pannenkoeken als ontbijt? Wij hebben meerdere soorten op onze blog staan. Zo maakten wij al eens heerlijke blueberry pancakes, roze pannenkoeken met aardbeien en gezonde pannenkoeken met amandelmelk. Allemaal de moeite waard om te proberen!
Hoeveel pannenkoeken kun je er van maken?
Hi Wicke,
Ongeveer 6 pannenkoekjes. Bij de ingredientenlijst kun je zien dat je met deze hoeveelheid ingredienten 6 porties kan maken. Mocht je er meer willen, dan kun je dit vermenigvuldigen.
Groetjes Shanna,Kheira en Selma
Hai,
Heb dit geprobeerd te maken maar 2 el amandelmelk lijkt me erg weinig om een beslag te maken? Ik heb zelf echt aanzienlijk meer melk erbij moeten doen.
Hi Nadieh,
Bedankt voor jouw opmerking. Wij hebben gemerkt dat het voornamelijk afhankelijk is van wat voor soort Proteine poeder je gebruikt. Bij mijn whey proteine poeder red ik het met 2el maar bij mijn andere proteine poeder moet ik inderdaad meer amandelmelk toevoegen. Wij zullen hier een comment van maken in het recept. Je kunt altijd een beetje meer melk toevoegen voor een mooi beslag.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hoi, ik kon er geen beslag van maken. Zo dik dat het rechtop in de pan blijft staan. Eerder 20 eetlepels melk.
Hi Petra,
Het beslag kan inderdaad afwijken, vanwege een andere soort proteine poeder die wordt gebruikt. Kijk daarom altijd zelf eventjes hoe het beslag zich vormt en voeg waar nodig wat meer melk toe om er een iets meer schenkbaarder beslag van te maken.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hoi, ik vroeg mij af hoelang dit houdbaar is, kan ik dan bijvoorbeeld maandag 18 pannenkoekjes maken dat ik voor de hele week genoeg heb als ontbijt of is het handiger om het op te splitsen (9 maandag bakken en 9 op woensdag) alvast bedankt en groetjes
Hoi Youri,
Splitsen is verser en daardoor iets lekkerder, maar je kunt ze ook allemaal tegelijk bakken en in de vriezer doen. Zorg dat ze goed zijn afgekoeld en dat je ze dan luchtdicht verpakt, bijvoorbeeld in een diepvrieszak. Na het invriezen kun je de pannenkoeken 2-3 maanden bewaren.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma