Pruimencake

Pruimencake

Jeej, pruimen zijn weer in het seizoen. Met pruimen kun je geweldig bakken maar er stond nog geen enkel recept op onze blog met deze heerlijke vruchten. Daarom besloten wij om deze overheerlijke pruimencake te bakken. Hij is makkelijk te maken, lekker luchtig, vol van smaak en de pruimen met sinaasappel passen goed bij elkaar. De collega’s hebben hem goed gekeurd, dus dat beloofd wat, toch?

Bereiding van de Pruimencake

Zet de oven alvast aan op 175 graden. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is.

Plaats alle droge ingredienten (bloem, suiker, bakpoeder en kaneelpoeder) in een grote mengkom. Voeg dan de eieren, vanille extract, eetlepels olie en boter toe. Mix alle ingredienten met een handmixer door elkaar tot dat er een glad beslag ontstaat. Rasp dan de schil van de sinaasappel en voeg de sinaasappelrasp toe aan het beslag. Roer het nogmaals goed door elkaar.

Vekleed een bakblik met bakpapier. Giet hier het beslag in. Snijd de pruimen door de helft en verwijderd de pit. Plaats de halve pruimen op het beslag, wij hebben hier 9 halve pruimen voor gebruikt (de overgebleven halve pruim kun je lekker zelf op eten).

Plaats de bakvorm in de oven en bak de cake af in 50 minuten.

Haal de cake uit de oven en laat deze nog eventjes afkoelen. Geniet dan van deze heerlijke pruimencake.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureCake en Taarten
Deel:

Laat gerust een reactie achter