Recept

Pulled Pork Enchiladas

Pulled Pork Enchiladas
Pulled Pork Enchiladas
Pulled Pork Enchiladas

Zo nu en dan zitten wij helemaal in de Mexicaanse gerechten fase. Dit gerecht is een van onze nieuwste favorieten. Enchiladas met pulled pork, wat is dit toch een top combinatie! Langzaam gegaard varkensvlees in een tortilla wrap overgoten met een heerlijke enchilada saus en met cheddar kaas uit de oven. Op de enchiladas vind je een heerlijke pico de gallo en zure room als frisse tegenhanger. Deze enchiladas zijn fantastisch en daarnaast ook iets anders dan een broodje pulled pork. En mocht je toch voor een broodje pulled pork gaan, dan is dit recept perfect om de restjes op te maken.

Bereiding van deze overheerlijke enchilada’s

Om deze heerlijke pulled pork enchiladas te maken, hebben we natuurlijk pulled pork nodig. Wij maken deze ontzettend lekkere pulled pork met BBQ saus. Je kunt uiteraard ook een andere soort pulled pork of zelfs kopen in de supermarkt.

Ook gebruiken wij onze eigen enchilada saus voor dit recept. Dat recept kun je hier vinden. Deze kun je vooraf maken en is wel een week houdbaar.

Zodra alle ingrediënten aanwezig zijn, kunnen we beginnen met het gerecht.

Zet de oven aan op 175 graden en vet een ovenschaal in.

Pak een tortilla en doe hier twee eetlepels pulled pork op. Verspreid het een beetje over de lengte en rol vervolgens de tortilla strak op. Plaats de gevulde tortilla’s één voor één in de ovenschaal.

Schenk dan de enchilada saus over de tortilla’s heen.

Tip! Heb je geen tijd of geen zin om enchilada saus te maken, dan kun je ook passata gebruiken. Of je kunt deze rode enchilada saus van La Morena bij de Albert Heijn kopen.

Meng in een kommetje de geraspte mozzarella met de geraspte cheddar. Verdeel de geraspte kaas over de tortilla’s. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak alles ongeveer 8 minuten of tot de kaas goed gesmolten is.

Nu de ovenschaal in de oven zit, maken we pico de gallo volgens dit recept. Heb je hier geen tijd voor? Dan kun je ook een andere salsa gebruiken.

Zodra de enchiladas klaar zijn, haal je de ovenschaal uit de oven en laat je het eventjes kort afkoelen. Verdeel als laatste een beetje zure room en de pico de gallo over de enchiladas. Geniet van deze Mexicaanse maaltijd!

Enjoy!

Vind je deze enchiladas ook zo lekker? Probeer dan ook onze andere enchilada recepten.

Pulled Pork Enchiladas
Pulled Pork Enchiladas
Pulled Pork Enchiladas
Pulled Pork Enchiladas

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter