Recept

Pulled Pork Quesadillas

Pulled Pork Quesadilla

Quesadilla’s vinden wij misschien wel het lekkerste recept uit de Mexicaanse keuken. Wij zijn namelijk gek op kaas en zoals de naam quesadilla al zegt zit dat zeker weten in dit gerecht. Wij hebben al meerdere quesadilla recepten online staan maar er is altijd een reden om een nieuwe variant te delen. Dat is het ook zo leuk aan de quesadilla. Eindeloze variaties en smaak combi’s. Dit keer hebben wij een lekkere versie met pulled pork. Deze pulled pork quesadilla’s zijn redelijk simpel om te maken. Eerst moet je wel de pulled pork maken. Dat kan via een slowcooker of in de oven. Daarna zijn de quesadilla’s binnen no-time klaar. Heerlijk voor op een feestje of een vrijdagavond.

Wij zijn dol op onze slowcooker. De slowcooker die wij gebruiken is van het merk Crockpot. Je kunt deze hier kopen.

Het maken van deze Pulled Pork Quesadilla’s

Wij maken de helft van de pulled pork uit dit recept. Dit recept is goed voor 3 quesadilla’s.

Wij gebruiken groene pepers uit pot en snijden deze pepers zeer fijn. Als je houdt van heet eten, dan kan je deze gerust vervangen door andere pepers bijvoorbeeld Jalapeños. Mix de groene pepers met de pulled pork. Op een tortilla verdelen wij ongeveer 1/3 van de pulled pork met groene pepers mengsel. Strooi hier overheen wat kaas en plaats nog een tortilla hier bovenop.

In een pan verwarmen wij de olijfolie. Zorg ervoor dat de pan groot genoeg is om de quesadilla’s te kunnen draaien. Verwarm de pan op middel vuur en grill de tortilla’s langzaam. Dit zorgt ervoor dat de tortilla’s bruin worden en dat de kaas smelt. Als je het vuur te hoog zet, zal de kaas niet smelten. Grill de quesadilla’s 3 tot 4 minuten aan iedere kant.

Terwijl de quesadilla in de pan liggen te grillen, snijden wij de bosuitjes in ringetjes.

Serveer de quesadilla’s warm en met zure room en bosuitjes. Eventueel voor de liefhebbers zijn deze quesadilla’s ook heerlijk met guacamole.

Pulled Pork Quesadilla
Pulled Pork Quesadilla
Pulled Pork Quesadilla
Pulled Pork Quesadilla

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter