Recept

Quesadilla Ring

Quesadilla Ring
Quesadilla Ring
Quesadilla Ring

Deze Quesadilla Ring is echt ideaal om klaar te maken en op te eten tijdens een feestje. Iedereen zal genieten van deze mini quesadilla bites. Je kunt deze quesadilla ring prima van te voren maken en af bakken. Op deze manier kan jij ook zelf van het feestje genieten en hoef je hem alleen nog opnieuw op te warmen  met aluminiumfolie er overheen.

Het maken van deze Quesadilla Ring

Breng de kippenbouillon aan de kook en plaats hierin de kipfilet. We pocheren deze kip en dat houdt in dat de kip in water wordt gekookt. Afhankelijk van de dikte van de kipfilet is de kooktijd tussen de 10 tot 20 minuten. Bekijk na een tijd de kip en snijd hem open om te kijken of de kip gaar is.

Zet ondertussen de oven aan op 200 graden. Snijd het rode uitje fijn en snij alle tortilla’s door de helft. Trek de kipfilet, wanneer het gaar is, uit elkaar met twee vorken.

Een andere manier om de kip uit elkaar te trekken is door simpel weg een handmixer te gebruiken. Hierna heb je nog wel een paar grotere brokken en die kan je vervolgens even uit elkaar trekken.

Meng de kip, rode ui, salsa en de kaas (bewaar nog wel wat kaas voor later) in een kom. Op een met bakpapier beklede bakplaat, plaats je een schaaltje waar je de ring omheen gaat bouwen. Vul de halve tortilla’s met een beetje van het kipmengsel en rol de tortilla’s op. Plaats de tortilla’s met de overlapping aan de onderkant op de bakplaat, zodat deze niet open gaan. Maak een cirkel om het schaaltje heen en wanneer je begint aan de volgende laag, doe je nog wat kaas ertussen, zodat deze lagen aan elkaar vast plakken. Het maakt het ook makkelijker is om het te verplaatsen naar een bord.

Bak de ring goudbruin in ongeveer 15 minuten. Verplaats de ring met behulp van spatels naar een bord en plaats in het midden de saus die jij bij deze Quesadilla Ring wilt eten. Wij hebben gekozen voor guacamole.

Geniet van deze heerlijke partysnack en jouw gasten zullen deze zeker weten lekker vinden.

Quesadilla Ring
Quesadilla Ring

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrel

Reacties (11)

Laat gerust een reactie achter