Recept

Quesadilla met Kip

Kip Quesadilla
Quesadilla's met Kip
Quesadilla's met Kip
Quesadilla met Kip
Quesadilla met Kip

Deze quesadilla is een echte favoriet in het huishouden van deze zussen. Stiekem ook echt een guilty pleasure.  Dit is niet zoals de traditionele Quesadillas, maar een variatie erop! Een tortilla wrap gevuld met gekruide kip, tomaat, mais, ui en kaas. Om te smullen!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de uien fijn en snijd de tomaten in blokjes en plaats dit in een kom. Gooi de uitgelekte mais en de geraspte kaas bij de ingredienten in de kom en meng alles goed door elkaar heen.

Bereiding

Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Mix de chilipoeder, paprikapoeder, oregano, zout en de zwarte peper. Bestrooi de kipstukjes met dit kruidenmengsel. Bak daarna de kipfilet in een koekenpan met een beetje olie goudbruin. Wanneer de kipfilet gebakken is, kunnen we de quesadilla’s gaan bouwen.

Smeer de tortilla’s met Philadelphia naturel. Leg eerst een ruime lepel met de gebakken kipfilet op de één helft van de tortilla. Vervolgens leg je hier de mais, ui, tomaat en kaas bovenop. Vouw de lege tortilla helft over de belegde en druk de randen dicht.

Tip: Smeer vooral de randen van de tortilla’s goed in. Dan blijven de randen van de tortilla’s, nadat ze zijn gevuld en dichtgevouwen,  beter aan elkaar plakken.

Leg de tortilla’s in de oven en bak deze in 16 minuten goudbruin af. Draai de tortilla halverwege om.
Hierna is het tijd om te genieten van deze quesadillas met heerlijke guacamole of met zure room erbij.

Kip Quesadilla
Kip Quesadilla
Kip Quesadilla

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenMakkelijk & SnelVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter