Recept

Quesadillas met Kruidenboter

Quesadilla's met Kruidenboter

Oef, wat zijn deze quesadillas met kruidenboter toch lekker. Makkelijker kan het niet en sneller bijna ook niet. Binnen een kwartiertje heb jij deze heerlijke snack/ borrelhap op tafel staan. Wat deze quesadillas zo lekker maakt, is natuurlijk de kaas en de zelfgemaakte kruidenboter. Voor deze heerlijke quesadillas gebruikten wij een combinatie van jong belegen en oude 30+ Beemsterkaas. Deze kazen bevatten maar liefst 40% minder vet dan de gewone kaas (48+). Wel heeft het de smaak van een normale vol vette kaas. Een bewustere keuze. De oude 30+ kaas heeft een rijke en krachtige smaak en de jong belegen kaas is fris en mild. Hierdoor heb je een perfecte combinatie. Samen met zelfgemaakte kruidenboter en een aantal tortillas, is een heerlijke borrelhap geboren. Puur genieten!

Let wel op, deze quesadillas bevatten genoeg knoflook, dus het is niet handig als je daarna nog een afspraak hebt of uitgaat..

Quesadilla's met Kruidenboter
Quesadilla's met Kruidenboter

Bereiding van de Quesadilla’s met Kruidenboter

Als eerste beginnen we met het maken van de kruidenboter. Dit is een simpelere versie dan het recept voor onze huisgemaakte kruidenboter. Wij hebben namelijk, in dit recept, enkel peterselie gebruikt in plaats van ook dille, basilicum en bieslook. Uiteraard kun je ook deze versie maken, mocht je iets meer smaak en frisheid willen. Het recept vind je hier.

Het is belangrijk dat de roomboter alvast op kamertemperatuur is en daardoor zacht. De knoflookteentjes pers je of hak je fijn en ook de peterselie hak je fijn. Pak een kommetje en voeg daar de roomboter, peterselie en knoflook aan toe. Roer alles goed door elkaar en voeg een snufje zout toe.

Rasp dan beide kazen fijn en meng deze met elkaar.

Smeer 2 van de 4 wraps in met de zelfgemaakte kruidenboter. Pak dan een koekenpan en verhit hier een klein beetje olie of boter in. Leg een van de twee besmeerde wraps op de bodem van de pan (met de kruidenboterlaag naar boven). Bestrooi dan de kruidenboterlaag met de jong belegen en oude 30+ kaas van Beemster en leg een kale tortilla wrap hier op.

Bak de quesadilla tot de kaas gesmolten is. Draai de quesadilla af en toe ook om, zodat beide kanten mooi goudbruin worden. Herhaal dit vervolgens voor de volgende quesadilla

Het is heerlijk om hier een beetje sweet chilisaus bij te serveren.

Enjoy!

Quesadilla's met Kruidenboter
Quesadilla's met Kruidenboter

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelLunchLunchwraps

Laat gerust een reactie achter