Recept

Quiche Florentine

Quiche Florentine

Een quiche Florentine is een overheerlijke quiche gevuld met heel veel spinazie. Je kunt het simpelweg ook een spinazie quiche noemen. Onze quiche Florentine is naast veel spinazie, ook nog gevuld met sjalotten en heerlijke Zwitserse Gruyère kaas. Een heerlijke combinatie van smaken. De kaas is een beetje zoet, maar heeft een zoute bijsmaak. Helemaal wanneer er van die heerlijke zoutkristallen in terug te vinden zijn. De juiste hoeveelheid Gruyère zorgt voor de meeste smaak in deze quiche. Hoe dan ook zorgt deze vegetarische quiche voor een heerlijke lunch of avondeten. Ook leuk om tijdens een brunch of high tea te serveren.

Tip: Je kunt de quiche prima een dag van tevoren maken. Ook kun je de quiche goed bewaren in de vriezer. Dan blijft de quiche ongeveer 3 maanden goed. Het beste kun je dan al puntjes snijden en per punt verpakken. Zo kun je telkens een nieuwe portie quiche uit de vriezer halen.

Emmi Zwitserse kazen

Een paar maandjes geleden waren wij alle 3 uitgenodigd voor een leuke inventieve dag bij de Emmi Group Benelux. Dit is een dochteronderneming van Emmi Group AG. Emmi is de toonaangevende melkverwerker in Zwitserland en staat wereldwijd bekend als producent van premium merken binnen de zuivel als kaascategorie. Wellicht kennen jullie het wel van bijvoorbeeld de raclette kazen en zakken kaasfondue. Naast deze bekende producten hebben ze ook heerlijke Kaltbach kazen. Dit zijn heerlijke grotgerijpte kazen met een ambachtelijk rijpingsproces. De KALTBACH Le Gruyère AOP, die wij in dit recept gebruiken, is bijvoorbeeld maar liefst 12 maanden gerijpt en zorgt voor een ontzettend fruitige scherpte. Ook vind je fijne en knapperige zoutkristallen in de kaas. Daar zij wij vooral ontzettend gek op. Vooralsnog kun je deze heerlijke kazen bij de echte kaasboeren of wellicht groothandels kopen. Hopelijk binnenkort ook voor groter publiek!

Bereiding van de Quiche Florentine

Wij beginnen met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Bekleed dan de quichevorm met bladerdeeg.

Snijd de sjalotten fijn en rasp de gruyère kaas. Gebruik je hele kleine sjalotten? Pak er dan gerust nog een en snijd die ook fijn. In een koekenpan verwarmen wij de roomboter en wanneer de roomboter gesmolten is, bakken wij hierin de sjalotten. Wanneer de sjalotten glazig zijn, voeg je een handje spinazie zonder de stengels toe aan de pan en wanneer de spinazie wat geslonken is, voeg je nog een handje toe. Herhaal tot de spinazie geslonken is. Breng de spinazie op smaak met een snufje zout.

Klop de eieren met de crème fraîche tot het egaal en romig is. Breng de eieren op smaak met een snufje zwarte peper.

Over de bodem van de quiche verdelen wij de helft van de vers geraspte gruyère kaas over de bodem en daar overheen verdelen wij de geslonken spinazie. Schenk het eieren-en-roommengsel over de spinazie heen. Verdeel de andere helft van de gruyère kaas over de eieren.

Plaats de quiche in het midden van de oven en bak deze ongeveer 40-45 minuten tot de gruyère goudbruin kleurt en de eieren gaar zijn.

Eet Smakelijk!

Quiche Florentine
Quiche Florentine
Quiche Florentine

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVegetarische GerechtenQuiches & PlaattaartenLunch

Laat gerust een reactie achter