Recept

Quiche met Broccoli en Feta

Quiche met Broccoli en Feta

Zin in een makkelijke en smaakvolle quiche boordevol groenten? Deze groente quiche met broccoli en feta is perfect! Met knapperige broccoli, zoete paprika, en romige feta, zit elke hap vol kleur en smaak. De eieren en crème fraîche zorgen voor een heerlijke vulling, terwijl het bladerdeeg een krokante bodem geeft. Afgewerkt met een handje verse basilicum voor die extra frisse touch – een topgerecht voor elke dag.

Quiche met Broccoli en Feta
Quiche met Broccoli en Feta

Bereiding van een Quiche met Broccoli en Feta

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed de quichevorm met bakpapier en vervolgens met het bladerdeeg of hartige taartdeeg. Wij hebben voor het gemak een rol vers bladerdeeg gebruikt. Prik gaatjes met een vork op de bodem.

We beginnen met het fijn snijden van de sjalotten. Snijd vervolgens ook de paprika in kleine blokjes. Fruit de sjalot dan in een koekenpan met wat olijfolie of roomboter. Terwijl de sjalot gefruit wordt, snijden wij de broccoli in roosjes.

We kloppen de eieren los, samen met de Crème Fraîche, tot een romig mengsel. Breng het op smaak met peper en zout. Voeg de broccoli, paprika en sjalotten toe aan het eiermengsel. Scheur de basilicum in kleinere stukken, verkruimel de feta en mix dit allemaal ook door de eieren heen. Schenk het eiermengsel in de quichevorm met bladerdeeg en voeg nog wat feta bovenop toe.

Bak de quiche gaar in 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.

Kijk na een half uurtje of de quiche niet té bruin wordt. Mocht dit het geval zijn, dan kun je een stukje aluminiumfolie over de quiche plaatsen, zodat de quiche aan de binnenkant verder gaart, maar aan de buitenkant niet bruiner wordt.

Zodra de quiche klaar is, kun je deze in puntjes snijden en genieten!

Eet Smakelijk!

Quiche met Broccoli en Feta
Quiche met Broccoli en Feta

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Quiches & Plaattaarten