In de herfst zijn wij altijd gek op een goedgevulde quiche. Deze quiche met chorizo en courgette zit vol smaak en is ontzettend makkelijk om te maken. De bladerdeeg wordt lekker krokant, de chorizo en rode ui zorgt voor extra smaak en de mozzarella is een lekkere toevoeging. Het is een hartige taart die je warm kunt serveren als hoofdgerecht, of koud als onderdeel van een lunch of picknick. Ideaal voor wie op zoek is naar een smaakvol, eenvoudig en veelzijdig gerecht.
Deze quiche met chorizo en courgette heb je zo gemaakt en staat in een handomdraai op tafel. Een quiche is altijd lekker en je kunt er volop mee varieren. Hij is perfect voor een uitgebreide lunch, een picknick of gewoon lekker als avondeten.
Bereiding van de Quiche met Chorizo en Courgette
Zet de oven alvast aan op 200 graden. Bekleed de springvorm met een stukje bakpapier en vervolgens met de bladerdeeg. Prik dan wat gaatjes in de bodem
Was de courgette en snijd deze in kwartjes. Doe hetzelfde met de halve chorizo worst. Pak een grote koekenpan en bak hierin de chorizo en courgette. Het is lekker als de chorizo een beetje krokant wordt gebakken. Voeg daarom eerst de chorizo toe (zodat deze langer kan bakken) en na 5 minuutjes de courgette.
Ondertussen kun je alvast de mozzarella in blokjes snijden en de rode ui in grove stukken.
Klop de eieren los en voeg dan de creme fraiche hier aan toe. Roer alles goed door elkaar zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg aan het eiermengsel de peper, zout, en oregano toe. Meng alles goed door elkaar.
Haal de courgette en chorizo uit de pan en laat deze eventejs uitlekken op een bordje met keuken papier. Vul dan de bodem met de stukjes courgette, ui, mozzarella en chorizo. Giet hier het eiermengsel overheen.
Plaats de quiche in de oven en bak hem gaar in 30 minuten.
Enjoy!
Liever een andere quiche? Naast deze quiche hebben wij ook veel andere lekkere quiches. Bijvoorbeeld deze met geitenkaas en spinazie.