Recept

Quiche met Spruitjes en Spekjes

Spruitjes Quiche
Quiche met Spruitjes en Spekjes
Quiche met Spruitjes en Spekjes
Quiche met Spruitjes en Spekjes
Quiche met Spruitjes en Spekjes

Spruitjes, you love them or you hate them. Ook bij ons thuis is deze groente, klaar gemaakt op traditionele wijze, niet populair. Daarom proberen we regelmatig nieuwe recepten. Je kunt er namelijk erg lekkere gerechten mee maken. Bijvoorbeeld deze ovenschotel met aardappelkrieltjes, champignons en spekjes. Dit keer is er een heerlijke quiche met spruitjes en spekjes gemaakt. Onwijs lekker! Thuis waren ze ook onwijs blij, zo mag er wel vaker spruitjes klaar worden gemaakt!.

Het maken van de Quiche met Spruitjes

Haal de plakjes hartige deeg uit de vriezer of maak zelf het deeg volgens onze handleiding.

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Bekleed de quichevorm met bakpapier en vervolgens met de hartige taartdeeg. Prik gaatjes met een vork op de bodem.

Zet een koekenpan op het vuur en bak hier de spekjes mooi knapperig en goudbruin in. Je hoeft geen extra olie toe te voegen, want de spekjes zullen bakken in hun eigen vet. Zodra de spekjes gebakken zijn, kun je deze op een stukje keukenpapier laten uitlekken.

Klop dan de eieren en voeg de crème fraîche toe. Meng beide ingrediënten met elkaar tot een romig, glad mengsel. Kruid het eiermengsel met de peper en nootmuskaat en meng de helft van de kaas hier doorheen.

Vervolgens gaan we verder met de spruitjes. Snijd alle spruitjes door het midden en verdeel deze over de bodem van de quiche. Voeg daarna de spekjes toe aan de spruitjes en schenk het romige eiermengsel over de groente met spekjes. Strooi het laatste beetje kaas over de oppervlakte en plaats de quiche in de oven. Bak deze in 40 minuten gaar en mooi goudbruin.

Kijk na een half uurtje of de quiche niet té bruin wordt. Mocht dit het geval zijn, dan kun je een stukje aluminiumfolie over de quiche plaatsen, zodat de quiche binnen gaart, maar aan de buitenkant niet bruiner wordt.

Zodra de quiche klaar is, kun je deze in puntjes snijden en genieten!

Eet Smakelijk!

Spruitjes Quiche
Spruitjes Quiche

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Quiches & Plaattaarten

Laat gerust een reactie achter