Deze quiche met tonijn is een eenvoudige en smaakvolle maaltijd, die je zo op tafel zet. Het romige eimengsel met crème fraîche, grove mosterd en bieslook krijgt extra pit door de cheddar en een stevige bite van de tonijn. Ideaal voor een doordeweekse avond of een makkelijke lunch.
Gek op quiches en plaattaarten? Neem dan een kijkje op deze pagina.
Bereiding van Quiche met Tonijn
Voor dit recept maken wij gebruik van een quichevorm van 20cm.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed de quichevorm met bakpapier en vervolgens met het bladerdeeg of hartige taartdeeg. Wij hebben voor het gemak een rol vers bladerdeeg gebruikt. Prik gaatjes met een vork op de bodem.
Snijd de tomaten in dunne plakjes en besprenkel ze met zout. Snijd ook de bieslook fijn. Dep na ongeveer een kwartiertje de tomaten met een keukenrol.
We kloppen de eieren samen met de crème fraîche los tot een romig mengsel. Breng het op smaak met peper en zout. Roer de mosterd en de bieslook erdoorheen. Verdeel de tonijn over de bladerdeeg bodem en schenk vervolgens het romige eimengsel hier overheen. Strooi vervolgens de cheddar over de eieren heen. Als laatste leggen wij de plakjes tomaat over de kaas en eieren.
Bak de quiche gaar in 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.
Kijk na een half uurtje of de quiche niet té bruin wordt. Mocht dit het geval zijn, dan kun je een stukje aluminiumfolie over de quiche plaatsen, zodat de quiche aan de binnenkant verder gaart, maar aan de buitenkant niet bruiner wordt.
Zodra de quiche klaar is, kun je deze in puntjes snijden en genieten!
Enjoy!

