
De quiche met mozzarella, tomaat en pesto is een smaakvolle en mediterrane klassieker. Deze hartige taart combineert de romige zachtheid van mozzarella, de frisheid van tomaten en de kruidige intensiteit van pesto. Perfect als lunch, diner of borrelhapje en eenvoudig te bereiden. Een gegarandeerde publieksfavoriet!
Gek op quiches? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.
Bereiding van de Quiche Mozzarella, Tomaat en Pesto
Zet de oven alvast aan op 200 graden.
Vet de quichevorm in met een beetje boter en bekleed hem dan met de verse bladerdeeg.
Klop dan de drie eieren samen met de crème fraîche los in een kom. Mix beide ingrediënten tot dat het een romig mengsel wordt.
Snijd de cherrytomaten en de mozzarella in stukken. Leg beide ingredienten op de bodem van de beklede quichevorm. Schenk dan het ei room mengsel over de tomaatjes en mozzarella heen. Verdeel als laatste de eetlepel pesto over de quiche.
Plaatst de quiche in de oven en bak hem 30 minuten in de oven. Houd de quiche goed in de gaten, zodat hij mooi goudbruin en gaar uit de oven komt.
Eet smakelijk!


