
Een quiche met prei en ham is een hartige taart, die perfect is voor lunch, diner of een feestelijke gelegenheid. De romige vulling, gecombineerd met de zachte smaak van prei en de hartige toevoeging van ham, zorgt voor een heerlijke en smaakvolle maaltijd. Makkelijk te maken en ideaal om warm of koud te serveren, deze quiche is een klassieker die bij velen in de smaak valt.
Gek op quiches? Neem dan eens een kijkje op deze pagina. Hier vind je nog meer heerlijke quiche recepten.
Bereiding van de Quiche met prei en ham
Zet de oven alvast aan op 200 graden.
Pak je quichevorm en vet deze in met een beetje boter. Bekleed dan de quichevorm met bladerdeeg en prik gaatjes op de bodem.
Was de prei en snijd deze in ringen. Verdeel dan de hamreepjes/hamblokjes en de prei over de bodem van de quiche.
Pak een kommetje en voeg hier 4 eieren en een scheutje slagroom aan toe. Klop de eieren los en breng alles op smaak met peper en zout.
Voeg de helft van de geraspte mozzarella toe aan de eieren met room. Schenk dan dit mengsel over de groente en ham. Zorg dat het goed verdeeld is.
De rest van de geraspte mozzarella verdeel je over de bovenkant.
Schuif de quiche in de oven en bak deze in 20-25 minuten mooi goudbruin en gaar.
Heerlijk als lunch, snack of avondeten.
Enjoy!

