Recept

Rabarber Compote

Rabarber Compote
Rabarber Compote

Het is weer rabarbertijd! Met rabarber kun je alle kanten mee op. Je kunt ze verwerken in taarten, in muffins of je maakt er een lekkere salade van. Een echte klassieker is de rabarber compote. Heerlijk om te eten op getoast broodje, als toetje of serveer het als bijgerecht. Je kunt er ook van genieten tijdens het ontbijt. Schep dan een beetje compote door je yoghurt. De rabarber compote is simpel te maken waardoor je snel van je gerecht kunt genieten! 

Rabarber Compote

Bereiding van de Rabarber Compote

Snijd de rabarber in kleine blokjes. Kook de suiker in een kleine steelpan op laag/medium vuur. Roer NIET in de pan en laat het smelten in ongeveer 6 tot 8 minuten. Wanneer het gesmolten is, pak dan een spatel en roer het buitenste gedeelte van de suiker naar het midden tot de suiker verandert naar karamel. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens de gesneden rabarber toe en voeg iets meer dan de helft van de wijnazijn toe. Kook de rabarber en roer af en toe in de pan, tot de rabarber heel zacht is geworden. Dit duurt ongeveer 8 tot 10 minuten.

Zet de rabarber compote in een kleine kom en laat het afkoelen. Voeg een halve theelepel witte wijn azijn toe en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Enjoy!

Meer rabarber recepten? Je kunt ook deze heerlijke rabarber galette maken of gaan voor deze heerlijke rabarber cocktail.

Rabarber Compote

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondToetjesBijgerechten

Laat gerust een reactie achter