Recept

Rabarber Daiquiri

Rabarber Daiquiri
Rabarber Daiquiri

Met dit warme weer is een cocktail heerlijk. Zeker deze rabarber daiquiri gemaakt met rum, limoen en zoals de naam al zegt rababer Eens wat anders dan de normale aardbei of limoen daiquiri. De cocktail is heerlijk fris en zoet. Precies wat je zoekt en nodig hebt bij dit warme weer. Je gaat er zeker van genieten!

Bereiding van de Rabarber Daiquiri

Zet een kleine steelpan op het vuur en voeg de suiker en water toe. Laat alles tot borrelen komen en roer tot het suiker gesmolten is. Snijd de rabarber in stukjes en voeg ⅓ van de rabarber toe aan het suikermengsel. Kook vervolgens alles tot de rabarber uiteenvalt. Verwijder de pan van het vuur en voeg de rest van de rabarber toe. Laat dit vervolgens 30 minuten staan.

Na een half uur haal je de rabarbersiroop door een fijne zeef zodat er geen stukjes achter blijven. Roer dan de citroensap erdoorheen en kruid de siroop met een snufje zout.
Om één daiquiri te maken meng je de rum met de limoensap en 30ml rabarbersiroop in een cocktailshaker. Voeg hier ijsblokjes aan toe en schud tot de cocktailshaker tot dat de cocktail koud is geworden. Dit duurt ongeveer 20 seconden. Schenk het in een glas en voilà, één Rabarber Daiquiri.

Enjoy!

Rabarber Daiquiri
Rabarber Daiquiri
Rabarber Daiquiri

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureCocktailsDrankjes

Laat gerust een reactie achter