Recept

Rabarber Frisdrank

Rabarber Frisdrank
Rabarber Frisdrank
Rabarber Frisdrank
Rabarber Frisdrank
Rabarber Frisdrank

Ook zo gek op rabarber? Wij wel en houden van een heerlijke rabarber compote. Van rabarber kun je ook heerlijke drankjes maken. Zeker als het lekker warm weer is. Wij hebben al vele verschillende rabarber drankjes online staan. Een heerlijke ijsthee, een alcoholische variant in de vorm van een daiquiri en nu ook deze heerlijke non-alcoholische drankje. Een heerlijke frisse, zomerse rabarber frisdrank. Het is een soort van limonade maar dan met bubbels van de 7-up. Het drankje is lekker fris en het ziet er ook nog eens heel vrolijk uit. Daarnaast is het natuurlijk een origineel drankje, het is namelijk ook wel eens leuk om iets nieuws op tafel te zetten.

Bereiding van de Rabarber Frisdrank

Breng de suiker met het water tot borrelen aan de kook in een kleine steelpan. Laat het op een zacht vuurtje door borrelen. Roer tot de suiker is gesmolten. Voeg ⅓ van de rabarber toe aan het mengsel en kook het tot de rabarber uiteenvalt. Verwijder de pan van het vuur en voeg de rest van de rabarber toe. Laat het 30 minuten staan.

Druk de rabarbersiroop door een fijne zeef. Roer de citroensap erdoor en voeg een snufje zout toe.

Doe een beetje rabarber siroop in een glas. Ongeveer net zoveel als je normaal gesproken doet met limonade. Vul het aan met ijsklontjes en 7-up. Snij een citroen in plakjes en versier het glas met een citroenplakje.

Genieten!

Rabarber Frisdrank
Rabarber Frisdrank
Rabarber Frisdrank
Rabarber Frisdrank

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: DrankjesNon Alcoholische Drankjes

Laat gerust een reactie achter