Recept

Rabarber Galette

Rabarber Galette

Heerlijk Rabarber! Wij zijn er gek op. Vele soorten rabarber drankjes staan al  op onze website, maar nog niet eerder hebben wij hier een lekkere taart mee gemaakt. Tijd om daar verandering in te brengen. Een heerlijk recept voor een rabarber galette staat nu voor jullie klaar. Lekker om te serveren bij de koffie/thee of als toetje met een bolletje vanille ijs.

Het maken van de bodem

Om deze lekkere rabarbertaart te maken, maken wij het deeg zelf. Wij beginnen met een glas water in de koelkast te zetten, zodat het water goed koud kan worden.

In een grote kom mengen wij bloem, kristalsuiker en zout. Snijd de koude boter in kleine blokjes. Voeg de boter toe aan het bloem. Wrijf de koude boter met je vingers in het bloem tot het resulteert in een grof deeg.

Voeg eetlepel voor eetlepel koud water toe aan het deeg. Kneed het deeg tussendoor goed tot er een soepel en samenhangend deeg ontstaat. Vorm daarna een bal van het deeg en wikkel het in plasticfolie. Laat het dan rusten in de koelkast voor minimaal 1 uur. Dit kan ook een dag van te voren gedaan worden.

Rol hierna het deeg uit tot een grote cirkel en plaats het op bakpapier in de koelkast. Laat het rusten voor een half uur. Nu kan het deeg weer koud worden en zal het niet teveel krimpen in de oven.

Rabarber Galette

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Was en snijd de rabarber in kleine stukjes. Mix de rabarber met de kristalsuiker, zout, sinaasappelsap en sinaasappelrasp. Plaats de stukjes in het midden van de uitgerolde taartbodem. Zorg ervoor dat niet onnodig vocht meegaat op de bodem. Dit zal namelijk gaan lekken en omdat er suiker in zit, zal het gaan kristalliseren. Kortom: Het zorgt voor een bende in de oven, dus laat het vocht zoveel mogelijk in de kom. Verdeel het dus over de taart, maar houd nog wel een rand over, die wij straks gaan omvouwen. Vouw de randen dicht en smeer de randen in met een geklopt ei. Besprenkel de randen vervolgens met de lichte basterdsuiker. Smeer de rabarber in met gesmolten boter.

Bak de galette in het midden van de oven 35 tot 40 minuten of tot de taart goudbruin en gaar is.

Serveer het eventueel met wat slagroom of vanille ijs.

Enjoy!

Rabarber Galette
Rabarber Galette

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureToetjesCake en TaartenZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter