Wij zijn gek op rabarber. Zodra deze stengels weer in de supermarkt liggen, rennen we om een pondje te halen. We maken er namelijk altijd graag recepten mee. Niet alleen bakgerechten of rabarber compote maar ook altijd graag een heerlijke rabarber siroop. Juist in de maanden wanneer het lekker weer is, zoals de maand april, mei en juni, kun je met deze siroop lekkere drankjes maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een rabarber ijsthee. Lekker fris met groene thee en munt. Klinkt geweldig toch? Het heeft precies alles wat je nodig hebt, tijdens de warme dagen.
Hoe maak je deze rabarber ijsthee?
Snijd de rabarber in stukjes en plaats het in een grote pan samen met het water. Verwarm de pan tot het borrelt en laat het 50 minuten zachtjes borrelen.
Na de 50 minuten voeg je de twee zakjes thee toe en zet je het vuur uit. Voeg vervolgens ook de kristalsuiker toe en roer dit goed door. Proef tussendoor of de smaak voor jou zo gewenst is. Na 5 minuten verwijder je de theezakjes. Schenk de thee door een fijne zeef en haal er zoveel mogelijk sap uit.
Giet de ijsthee in een kan en plaats de rabarber ijsthee in de koelkast. Serveer met ijsblokjes en munt.
Geniet van dit heerlijke drankje!
Op zoek naar andere gerechten met rabarber? Probeer eens onze rabarber daiquiri of rabarber compote.
Goedemorgen
Ten eerste wat een leuke naam hebben jullie 🙂
En ik ga het zeker maken de rabarberlimonade
dank voor het delen van het recept
groetjes
Hi Regin,
Super leuk om te horen! Dank je wel!
Wij zijn benieuwd hoe de limonade bij je smaakt!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Rabarber is beperkt verkrijgbaar, dus ik zou deze ijsthee in een grotere hoeveelheid willen maken en invriezen. Denken jullie dat dit kan zonder smaakverlies ?
Hoi Inge,
Dat moet zeker mogelijk zijn. Als het goed is zou de smaak niet verloren moeten gaan.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma