Recept

Rabarber Yoghurt Cake

Rabarber Yoghurt Cake
Rabarber Yoghurt Cake
Rabarber Yoghurt Cake
Rabarber Yoghurt Cake

Yeah, het is weer rabarber seizoen. Wij zijn wel gek op rabarber, maar het seizoen is altijd zo kort. Deze heerlijke, roze groentestengels zijn namelijk maar vanaf april tot en met juni in de winkels. In deze tijd maken wij dan ook vaak veel gerechten met rabarber. Zo hebben wij o.a. al een heerlijke rabarber compote, een rabarber ijsthee en een rabarber galette online staan. Nu werd het tijd om lekker te bakken met rabarber. Zo besloten wij een rabarber yoghurt cake te bakken. De yoghurt is lekker fris, gezond en een goede aanvulling op de rabarber. Wij vonden de cake echt geweldig en ook onze vrienden en familie (die allen een stukje kregen) waren er gek op. Kortom een groot succes!

Bereiding van de Rabarber Yoghurt Cake

Zet de oven aan op 175 graden.

Zorg er voor dat de eieren en yoghurt voordat je begint op kamertemperatuur zijn.

Pak een grote beslag komen en voeg hier de bloem, bakpoeder en suiker aan toe. Meng de droge ingredienten en voeg vervolgens hier de olijfolie, eieren, yoghurt en vanille-extract aan toe. Mix alles tot een glad beslag met de mix of een garde.

Pak dan de rabarber en was deze. Snijd dan 2/3 van de stengels in kleine stukjes en roer deze door het beslag. Snijd de overige stengels rabarber grotere verticale stukken voor boven op. Houd ongeveer strookjes aan van 5 centimeter.

Bekleed de cake vorm (wij hebben een cake vorm van 25cm) met bakpapier en schenk hier het beslag in. Bovenop het beslag leg je de strookjes in een mooi patroon naast elkaar. Plaats dan de cake in de oven en bak deze in 50-55 minuten gaar en goudbruin. Prik aan het einde met een sateprikker in de cake. Mocht deze daarna nog steeds beslag aan de prikker hebben zetten dan moet je de cake iets langer afbakken.

Zodra je de cake uit de oven haalt, kun je deze het beste eventjes laten afkoelen. Daarna kun je genieten van deze heerlijke cake!

Genieten maar!

Gek op Cake? Kijk dan eens op deze pagina of ga voor onze custardcake die onwijs populair is.

Rabarber Yoghurt Cake
Rabarber Yoghurt Cake
Rabarber Yoghurt Cake

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenCake en Taarten

Laat gerust een reactie achter