Recept

Ratatouille Pasta

Ratatouille Pasta
Ratatouille Pasta
Ratatouille Pasta
Ratatouille Pasta

Ratatouille is een recept, die wij al op meerdere manieren hebben gemaakt. Zo staat er een lekker recept voor ratatouille uit de slowcooker op de blog, maar vind je ook een heerlijke versie voor een ratatouille uit de oven hier op de website. Wij zijn gek op dit klassieke gerecht en dat komt voornamelijk door de hoeveelheid verschillende groente, die hierin verwerkt wordt. Aubergines, courgettes, rode uien en tomaten vind je terug in het gerecht. Wij maakten van deze combinatie een heerlijke pasta. Deze ratatouille pasta is net zo lekker, net zo goed op smaak en nóg makkelijker om te maken. Alles vind je hier in terug en het gerecht is perfect om aan jouw dagelijkse hoeveelheid groente te komen. Het is een geweldige vegetarische maaltijd voor een doordeweekse dag!

Bereiding van de Ratatouille Pasta

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Bewaar ongeveer 300ml van het pastawater voor later.

Snijd de aubergine, rode paprika en courgette in kleine blokjes. Snijd de rode ui grof en de knoflook fijn.

Bak als eerst de aubergine tot het lekker gegrild en bruin wordt. Haal het vervolgens eventjes uit de pan en bak dan de rode ui en de knoflook in de pan. Na 3 minuten voeg je de courgette toe. Wanneer de courgette bruin begint te worden, mag ook de aubergine weer worden toegevoegd. Voeg dan ook gelijk de gesneden paprika toe.

Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en het pasta water tot er een mooie saus wordt gevormd. Na een paar minuten voegen wij de pasta toe.

Ben je geen fan van paprika, dan kan je dit ook goed vervangen door wat cherrytomaten.

Serveer direct met wat parmezaanse kaas en verse peterselie!

Eet Smakelijk!

Ratatouille Pasta
Ratatouille Pasta
Ratatouille Pasta

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta GerechtenVegetarische Gerechten

Laat gerust een reactie achter