
Eerder plaatsen wij een heerlijk recept voor ratatouille uit de oven online. Nu hebben wij deze heerlijke Franse groentestoof gemaakt in de slowcooker. Een grote aanrader als je op zoek bent naar een heerlijke gerecht voor een extra portie groente. Het is gezond, koolhydraatarm en onwijs lekker. Vaak is het zelfs de tweede dag nog lekkerder. Door het gebruik van de slowcooker wordt de groente lekker zacht en trekken de smaken er langzaam in. Daarnaast heb je er geen omkijken naar en kun je vaak grotere porties maken. Kortom, zeker een keertje maken!
Wij zijn dol op onze slowcooker. De slowcooker die wij gebruiken is van het merk Crockpot. Je kunt deze hier kopen.
Bereiding van de Ratatouille
Snijd de uien in halve ringen en verwarm de olijfolie in een koekenpan. Wanneer de olie warm is, voeg dan de uien toe en laat de uien langzamerhand karameliseren, ongeveer 15 tot 30 minuten, tot de uien zacht en bruin zijn.
Terwijl de uien karameliseren, snijden wij alvast de groente. Snijd de paprika, courgette en aubergine in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Plaats de groenten in de slowcooker. De cherrytomaten kunnen heel worden toegevoegd aan de slowcooker.
Wanneer de uien lekker zacht en bruin zijn, voegen wij de tomatenpuree eraan toe. Wanneer de tomatenpuree warm is en goed gemengd met de uien, scheppen wij dit ook in de slowcooker. Breng eventueel op smaak met zout.
Zet de slowcooker op 4 uur op hoog of 5 á 6 uur op laag.
Voor het serveren snijd je de basilicum in dunne reepjes en meng je het door de ratatouille heen.
Geniet van deze heerlijke Ratatouille
Tip: Maak meerdere porties. De ratatouille is namelijk erg geschikt om in te vriezen. Hierdoor heb je altijd een extra portie groente in huis!


