Recept

Ratatouille

Ratatouille, een klassiek Frans vegetarisch gerecht dat uit de oven komt. Ratatouille zit boordevol groente. Het gerecht is goed gevuld met aubergines, tomaten en courgettes en daarnaast lekker op smaak gebracht met kruiden, zoals tijm. Heerlijk als bijgerecht met een stukje vlees of vis of je kunt het tijdens de lunch eten met een stukje brood. Zowel koud als warm is het gerecht onwijs lekker!

Bereiding van Ratatouille

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de knoflook grof en de ui in halve ringen.

Snijd de courgettes, tomaten en aubergine in dunne plakjes of gebruik hiervoor een mandoline.

Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook en de halve uienringen, tot de uien glazig zijn geworden en de knoflook begint te ruiken.

In een ovenschaal verdelen wij de tomatenpuree over de bodem, zodat de groentes niet aan de ovenschaal blijven plakken. Verdeel over de tomatenpuree de knoflook en de uien. Nu beginnen wij met het vullen van de ovenschaal met de groentes.

Maak rijen met de verschillende groentes, door telkens dezelfde kleurcombinatie te maken. Bijvoorbeeld gele courgette, groene courgette, aubergine en dan tomaat. Herhaal dit tot de ovenschaal gevuld is, of de groentes op zijn. Besprenkel de groentes met de andere helft van de olijfolie en breng de groentes op smaak met peper, zout en tijm. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.

Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak deze 45 minuten lang of tot de groentes lekker zacht zijn. Haal vervolgens de aluminumfolie eraf en grill de groente nog zo’n 10 minuten onder de grillstand.

Laat het eventjes afkoelen en decoreer de ratatouille met wat verse tijm.

Eet Smakelijk!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondVegetarische GerechtenBijgerechten

Reacties (6)

Laat gerust een reactie achter