Recept

Zelfgemaakte Ravioli met Pompoen en Spinazie

Ravioli met Pompoen en Spinazie
Zelfgemaakte Ravioli met Pompoen en Spinazie
Zelfgemaakte Ravioli met Pompoen en Spinazie

Niets is lekkerder dan versgemaakte pasta. Het is even een werkje, maar wanneer je jouw eigen gemaakte verse pasta proeft weet je dat het de moeite waard is. Ook voor de feestdagen is het leuk om net eventjes extra je best te doen en om uit te pakken. Met deze heerlijke huisgemaakte Ravioli met Pompoen en Spinazie zul je zeker jouw gasten enorm verrassen. Het is een hartverwarmend gerecht en de combinatie van pompoen en spinazie is echt een verwennerij. Kortom het is alle moeite om zelf jouw pasta te maken, zeker weten waard!

Het maken van de Pasta vulling

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Wij beginnen gelijk met het maken van de vulling, dan kan deze vervolgens goed afkoelen. Snijd de pompoen in blokjes, plet de knoflook en snijd de uien fijn. Plaats de pompoen, knoflook en ui in een kom. Verdeel hierover heen de olijfolie en meng het. Plaats de pompoen, knoflook en ui op de bakplaat het bak het 30-40 minuten.

Pureer de pompoen, knoflook en ui. Breng het op smaak met de nootmuskaat en zout. Verplaats het pompoen mengsel naar de koelkast.

Het maken van het Pasta deeg

Op een groot schoon werkoppervlak plaatsen wij de bloem. Maak een kuiltje in het bloem en plaats de ei en de eidooiers in het kuiltje. Met een vork mengen wij de eieren met het bloem tot het een plakkerig deeg vormt.

Vervolgens gaan wij kneden. Pak al het deeg en vouw het deeg samen tot een bal en rek deze en draai vervolgens 45 graden. Ga door tot er een ferme bal en elastisch deeg ontstaat. Plaats het deeg in vershoudfolie en laat het een half uur rusten op het aanrecht.

Na het rusten gaan wij het deeg uitrollen. Wij maken hiervoor gebruik van een pastamachine. Snijd het deeg in vier stukken. Zet de pasta op de breedste stand en rol het deeg uit 3 keer op deze stand. Vouw de zijkanten naar elkaar toe, zodat je een meer rechthoekig deeg krijgt. Rol het vervolgens nog 3 keer door de breedste stand heen. Verlaag de stand en rol het deeg er nog 3 keer doorheen. Ga door tot je de juiste dikte hebt bereikt. Wanneer het ligt moet het licht doorzichtig zijn.

Het maken van de Ravioli met Pompoen & Spinazie

Meng de pompoen met de ricotta en de vulling is klaar. Met een theelepel plaatsen wij kleine bolletjes op het pastadeeg. Maak je vinger nat en maak een rondje rondom de vulling en plaats nog een pasta vel eroverheen. Snijd er vierkantjes uit en ga door tot het deeg op is of tot je genoeg ravioli hebt. Plaats de ravioli op een bakplaat met bakpapier, bestrooid met bloem. Anders zullen ze eraan vast plakken en kapot gaan wanneer je ze wilt koken.

Zet een pan met heet water op het vuur. Kook de ravioli in het water vo0r 3 minuten of tot het gaar is. Plaats in een koekenpan de spinazie en bak de spinazie met de pijnpoompitten tot de spinazie geslonken is. Voeg vervolgens de boter toe en bak de boter tot het bruiner wordt.

Plaats de ravioli op een bord en schep hier de spinazie eroverheen. Strooi wat kaas hieroverheen en voila zelfgemaakte ravioli.

Geniet er van!

De ravioli kan worden ingevroren wanneer je ze ongekookt in 1 laag in de vriezer plaats. De ravioli mag elkaar niet overlappen en wanneer ze volledig bevroren zijn, kunnen ze worden verplaatst naar een diepvrieszak.

Op zoek naar meer recepten met pompoen? Kijk dan eens op deze pagina.

Ravioli met Pompoen en Spinazie

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta GerechtenVegetarische GerechtenFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter