Recept

Ravioli met Spruitjes en Bacon

Ravioli met Spruitjes

Spruitjes eten wij al te graag, maar ook een heerlijke pasta komt geregeld hier op tafel te staan. Daarom dachten wij laatst waarom combineren wij deze twee producten niet met elkaar. Spruitjes met pasta, wat is dit toch een fantastisch idee! Heerlijke ravioli met spruitjes en bacon. Lekkerder kan het avondeten niet worden. Heerlijk met wat gebakken bacon erbij. Je hebt slechts een klein aantal ingrediënten nodig en met 20 minuten staat deze heerlijke maaltijd op tafel.

Bereiding van Ravioli met Spruitjes en Bacon

Breng een pan met water aan de kook voor de pasta. Zet een koekenpan of hapjespan op het vuur en bak hierin de spekjes tot ze lekker krokant zijn.

Halveer de schoongemaakte spruitjes. Snijd de sjalot fijn. Wanneer de spekjes krokant zijn, laten wij ze uitlekken op keukenpapier. Haal door de pan een keukenrol doekje en in diezelfde pan gaat de olijfolie en bak hierin, wanneer de olie heet is, de spruitjes tot ze krokant en bruin worden. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Voeg vervolgens de sjalot toe en bak dit een paar minuten mee of tot ze glazig zijn en bruin beginnen te worden. Kook nu ook de pasta.

Verdeel de spruitjes over de borden. In dezelfde pan verhitten we nu de roomboter. Bak de boter tot het bruin begint te worden. Verlaag de temperatuur en voeg dan de witte wijnazijn en tijm toe.

Voeg de ravioli toe en meng het met het botersausje. Verdeel de ravioli over de borden en serveer met geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Liever iets anders met spruitjes kijk dan op deze pagina. Heb je liever een andere pasta dan kun je hier kijken.

Ravioli met Spruitjes
Ravioli met Spruitjes
Ravioli met Spruitjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta Gerechten

Laat gerust een reactie achter