Recept

Red Velvet Cheesecake

Red Velvet Cheesecake
Red Velvet Cheesecake
Red Velvet Cheesecake

Red velvet meets Cheesecake. Ziet deze taart er niet geweldig uit?! Een heerlijke rode bodem gemaakt van red velvet cake met een romige, fluwele topping door de cheesecake. Het smaakt geweldig lekker! Wij zijn helemaal fan, want naast cheesecake is ook zeker red velvet zeer geliefd bij ons thuis. Dus wat is er nou beter dan deze twee taarten gecombineerd tot één heerlijke taart. Niets eigenlijk! Het is een perfect gerecht om te maken met de feestdagen. Het is mooi rood, ziet er spectaculair uit en daarmee heb een geweldige afsluiter van het kerstdiner. Ook is het erg leuk om te maken voor een brunch. Kortom, met dit recept kunnen de feestdagen niet meer mis gaan.

Deze heerlijke red velvet cheesecake hebben wij gemaakt in een springvorm van 24cm.

Bereiding van de Red Velvet Cheesecake

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Pak een kom en plaats hierboven een fijne zeef. Zeef de bloem, de bakpoeder, de cacaopoeder, de zout en de fijne kristalsuiker boven de kom. Voeg de op kamertemperatuur boter en de eieren toe. Mix dit 1 minuut op middelhoge stand. Mix de karnemelk met de rode kleurstof en de vanille-extract tot het een mooie rode melk wordt.

TIP! Heb je geen karnemelk in huis? Voeg wat citroensap of limoensap toe aan normale melk, zodat het karnemelk wordt.

Voeg de rode karnemelk toe aan het beslag en kijk of het beslag de juiste rode kleur krijgt. Is dit niet zo, voeg dan nog wat rode kleurstof toe. Plaats in een klein bakje de witte wijnazijn en voeg hier de baking soda aan toe. Als de baking soda nog goed is, zal hij nu gaan bruisen. Voeg de bruisende azijn toe aan het bakmengsel en meng dit kort met de mixer. Spatel op het laatst nog even het mengsel goed door, zodat alles 100% gemengd is.

Pak vervolgens een springvorm en bekleed deze met bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm en plaats deze in de oven. Bewaar twee eetlepels beslag om straks te gebruiken voor de versiering. Bak de cake ongeveer 25 minuten af. Daarna ga je namelijk de cheesecake topping er overheen gieten.

Wanneer de redvelvet cake in de oven zit maken wij alvast het cheesecake beslag.

Zorg er voor dat de eieren en roomkaas op kamertemperatuur zijn. Voeg beide ingrediënten toe aan een beslagkom en voeg hier ook de vanille-extract en suiker aan toe. Mix alles met een mixer tot een romig en glad beslag.

Na 25 minuten haal je de red velvet bodem uit de oven. Giet dan voorzichtig het roomkaas beslag over de red velvet cake. Verdeel het overige red velvet beslag in druppels over de bovenkant van de taart. Vervolgens maar je met een sateprikker ronde bewegingen in het beslag zodat je een mooi marmer effect krijgt op de bovenkant.

Plaats de taart terug in de oven en bak deze in 50 minuten af. De oven blijft op 150 graden.

Na de 50 minuten haal je de taart niet gelijk uit de oven maar laat je hem rustig afkoelen terwijl ook de oven afkoelt. Daarna kun je hem uit de oven halen om vervolgens verder af te laten koelen. Het is namelijk belangrijk dat het temperatuur verschil niet gelijk te groot wordt. Hierdoor kan de taart inzakken.

Wanneer de taart geheel is afgekoeld kun je hem in stukjes snijden en serveren. Eventueel heerlijk met een bolletje ijs als toetje.

Geniet van deze heerlijk & prachtige taart!

Red Velvet Cheesecake
Red Velvet Cheesecake
Red Velvet Cheesecake

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenCake en TaartenCheesecake

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter