Recept

Red Velvet Cupcakes

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes, een echte klassieker op het gebied van cake. Red velvet cake is een heerlijke rode taart dat een fluweelachtige structuur heeft. Bovenop zit een heerlijke luchtige botercrème. Deze heerlijke cupcakes zijn ideaal om te maken voor Valentijnsdag of als heerlijke traktatie met een verjaardag.

Let’s begin!

Laten we beginnen met het maken van een deel van de topping. Pak een kleine pan en plaats hem op het fornuis op middelhoge warmte. Vul het pannetje met de volle melk en de bloem. Klop de bloem met de volle melk en verwarm het tot het een beetje borrelt. Nu wordt het mengsel langzamerhand dik en is het tijd om het pannetje van het fornuis af te halen. Meng door het mengsel de vanille extract en een snufje zout. Verplaats de inhoud van de pan naar een ander kommetje en dek het af met vershoudfolie. De vershoudfolie dient lichtjes te worden aangedrukt op het mengsel, zodat het als het ware rust op het mengsel en niet erboven zweeft. Dit doen we om te voorkomen dat er een laagje op het mengsel komt terwijl het staat af te koelen. Wij laten nu de dit mengsel volledig afkoelen en beginnen aan het maken van de cupcakes.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Red Velvet Cupcakes

Pak een kom en plaats hierboven een fijne zeef. Zeef de bloem, de bakpoeder, de cacaopoeder, de zout en de fijne kristalsuiker boven de kom. Voeg de op kamertemperatuur boter en de eieren toe. Mix dit 1 minuut op middelhoge stand. Mix de karnemelk met de rode kleurstof en de vanille-extract tot het een mooie rode melk wordt.

TIP! Heb je geen karnemelk in huis? Voeg wat citroensap of limoensap toe aan normale melk, zodat het karnemelk wordt.

Voeg de rode karnemelk toe aan het beslag en kijk of het beslag de juiste rode kleur krijgt. Is dit niet zo, voeg dan nog wat rode kleurstof toe. Plaats in een klein bakje de witte wijnazijn en voeg hieraan toe de baking soda. Als de baking soda nog goed is, zal hij nu gaan bruisen. Voeg de bruisende azijn toe aan het bakmengsel en meng dit kort met de mixer. Spatel op het laatst nog even het mengsel goed door, zodat alles 100% gemengd is.

Verdeel het mengsel over de cupcake vormpjes. Wij gebruiken hieronder altijd nog een bakvorm, zodat de cupcakes de juiste vorm krijgen. Zorg dat de cupcakevormpjes voor ¾ zijn gevuld en plaats ze in het midden van de oven en bak ze in 22 minuten gaar.

Check na 22 minuten of de cupcakes gaar zijn met een saté of cocktail prikker. Laat ze volledig afkoelen.

Ermine Icing

Mix de boter en de suiker tot het wit en fluffy wordt. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Doe hierna het melkbloem mengsel erbij beetje voor beetje. Dit kan wel ongeveer 10/15 minuten duren voordat het volledig erin is opgenomen.

Plaats de icing in een spuitzak en spuit een swirl op de cupcakes. Wij hadden nog een kleine cupcake over en deze hebben we verpulverd en eroverheen gestrooid.

Geniet ervan!

Red velvet Cupcakes: Cupcake beslag
Cupcake beslag
Red velvet Cupcakes: Ermine Icing
Ermine Icing
Red velvet Cupcakes
Red Velvet Cupcakes gebakken

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureCupcakes & MuffinsZoetigheid en Bakrecepten

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter